Twaalfjarige vindt iPhone. Wat hij ermee doet, siert hem

"Laat het geld maar zitten, doe iets liefs voor een ander", schreef de twaalfjarige eerlijke vinder.
kos "Laat het geld maar zitten, doe iets liefs voor een ander", schreef de twaalfjarige eerlijke vinder.
Wie ooit zijn gsm kwijtraakte, weet het: de kans dat je het ding terugziet, is heel klein. Maar een jongetje van twaalf besefte maar al te goed hoe vervelend het is je telefoon te verliezen.

Josh Brown vond een iPhone op de trein. Even later ging de telefoon over. Het was Michelle Hickinbotton die belde, haar dochter Shaunnah had haar telefoon per ongeluk op de trein laten liggen. Josh zei dat hij de smartphone zou achterlaten aan het stationsloket in Selly Oak, in Engeland.

De opgeluchte moeder was zo blij dat ze Josh vroeg zijn ook zijn adres daar achter te laten opdat ze hem ter bedanking 20 pond (27 euro) kon opsturen. Toen Michelle in het station aankwam, bleek dat Josh wel een briefje had achtergelaten maar daar stond zijn adres niet op. "Vergeet het geld. Doe iets liefs voor iemand anders" had hij op een papiertje geschreven.

Michelle startte via Facebook en Twitter een zoekactie om Josh te vinden, en de twee ontmoetten elkaar uiteindelijk in Alvechurch.

Michelle: "Ik wilde die jongen leren kennen, omdat hij zo lief was geweest. Ik was sprakeloos toen ik zijn briefje las. Die jongen gaat het nog ver brengen in zijn leven met zo'n houding".

De moeder van Josh is opgetogen met haar zoon. "We zijn heel trots op hem. Hij deed wat hij moest doen. Hij zei dat hij geen geld wilde van die vrouw en dat hij dan maar besloot  haar te vragen in ruil iets liefs voor een ander te doen".