Tom wil van eerste zonnige dag van het jaar nationale feestdag maken en start petitie

Thinkstock
Na twee uiterst sombere wintermaanden snakken de Belgen naar zon. Tom uit Kessel-Lo roept de regering op om van die eerste zonnige dag van het jaar een nationale feestdag te maken. Hij zet zijn oproep kracht bij door meteen een petitie te starten.

Van zodra de eerste zonnestralen verschijnen, zullen de Belgen daar massaal willen van genieten en een dag verlof nemen, zo voorspelt Tom. "Waarom er dan niet ineens een nationale feestdag van maken zodat we allemaal de zon in kunnen?", klinkt het.

Dit is z’n officiële aanvraag:

"Wij, Inwoners van het al te lang druilerige, regenachtige, wolkenovertrekkend België constateren dat als die eerste zonnige dag aangekondigd gaat worden, zal heel België een dag verlof nemen. Een regering kan daar al op anticiperen, door er een feestdag van te maken en alle Belgen die energieboost te geven die ze nodig hebben en verzoeken om van de eerste zonnige dag van het jaar een nationale feestdag te maken."

Zie je dit helemaal zitten? Hier kan je de petitie van Tom tekenen
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Chris Deckers

  Tom, heb je al eens van wérken gehoord? Of naar het werk gaan of rijden? Ook dat is namelijk veel aangenamer in het eerste zonnetje. Ook vind ik het allerminst een goed idee om ons "goed voelen" in handen van de overheid te leggen. Dat bepalen we zelf wel, we worden nu al teveel "op commando" geleefd.

 • Thierry Vansweevelt

  Het was dinsdag zonnig maar ook koud en winderig. Dus best een windstille dag nemen.

 • lucien luyten

  Gaan lopen in Bierbeek ??????

 • Adam Beyer

  Leuk idee maar moeilijk te realiseren. Hoe gaat men bepalen wat de eerste zonnige dag is?

 • Yves De Groote

  Ach ja, zot zijn doet geen zeer. Maar misschien heeft Unia bezwaren?