Toeristen recreëren massaal ontmoeting tussen Koreaanse leiders

Het historische moment waarop de leiders van Noord- en Zuid-Korea elkaar voor het eerst de hand schudden.
AP Het historische moment waarop de leiders van Noord- en Zuid-Korea elkaar voor het eerst de hand schudden.
Sinds de ‘historische handshake’ vorige week tussen de Koreaanse leiders Kim Jong-un en Moon Jae In, verschijnen op sociale media vele foto’s van mensen die dat historische moment nabootsen.

Het ‘vredesdorp’ Panmunjom en de aangrenzende Joint Security Area waar de historische ontmoeting op de grens van Noord- en Zuid-Korea plaatsvond is echter vrijwel geheel afgesloten voor het publiek.

Toeristen die uit zijn op een selfie of imitatie van het moment van de historische ontmoeting, trekken dan ook massaal naar het dorpje Namyangju in de provincie Gyeonggi in Zuid-Korea. Daar is Panmunjom namelijk volledig nagebouwd voor de set van de film ‘Joint Security Area’, die in 2000 werd uitgebracht.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

    De wereld is een showtoneel ..

  • Werner Cammerman

    Verschillende staatshoofden worden nu uitbundig uitgenodigd maar kijkt ze nooit recht aan. Ik vrees voor Trump als die ooit Kim Jong-un ontmoet. Deze laatste voert iets in het schild.