Teddy (6) nodigt 32 klasgenootjes uit voor verjaardagsfeestje, maar niemand daagt op

Teddy op zijn verjaardagsfeestje afgelopen zondag. Niemand kwam opdagen.
rv Teddy op zijn verjaardagsfeestje afgelopen zondag. Niemand kwam opdagen.
De zesjarige Teddy Mazzini uit Tucson in de Verenigde Staten nodigde afgelopen weekend voor zijn verjaardagsfeestje al zijn 32 klasgenootjes uit. De bedoeling was om met z’n allen pizza te gaan eten in een lokaal restaurant. Maar helaas kwam er op de dag van het feestje niemand opdagen.

Een lokale journalist, Nick VinZant, trok zich het lot van het jongetje aan en tweette een foto van Teddy, omringd door lege bordjes en een enorme pizza aan een lege tafel. De journalist vroeg zijn volgers om het jongetje alsnog een fijne verjaardag te wensen om hem de trieste affaire te doen vergeten.

lees verder onder de tweet:

De foto werd al snel veelvuldig gedeeld en ging in een mum van tijd de wereld rond. Het beeld trok ook de aandacht van het basketbalteam Phoenix Suns dat het jongetje uitnodigde om een wedstrijd bij te wonen.

De moeder van het jongetje, Sil Mazzini, laat intussen weten dat ze van enkele ouders te horen had gekregen dat hun kind niet aanwezig zou kunnen zijn bij het feestje, maar dat de rest van de genodigden simpelweg niet was komen opdagen. “Ik heb het even gehad met feestjes”, zegt de teleurgestelde moeder.

“Geluk komt van binnenuit”

De internetgemeenschap probeert intussen het leed voor de zesjarige Ted enigszins te verzachten, door hem bemoedigende berichten te sturen. “Van harte proficiat jongen”, schrijft iemand. “Wanneer je beseft dat geluk van binnenuit komt, dan doen dingen zoals dit minder zeer. Ik wilde dat ik dit geweten had, dan was ik wel gekomen!” Een vader van twee jongetjes zegt dan weer dat hij en zijn twee kinderen graag bevriend willen worden met Teddy.

“Teddy, ik weet dat het moeilijk is om nu te beseffen, maar ik hoop dat je ouders al deze commentaren uitprinten en voor je bewaren”, schrijft iemand anders. “Twee ‘levenslessen’ die ik in mijn korte 35-jarige bestaan op deze aarde geleerd heb: zeer weinig mensen hebben als volwassene nog steeds dezelfde vrienden als die ze hadden op de basisschool. Mijn beste vrienden kwamen pas in mijn leven toen ik 28 en 32 jaar oud was.”

Tot slot geeft iemand Teddy nog een wijze les mee: “het gaat niet om de hoeveelheid mensen op je feestje, maar om de manier waarop jullie je tijd samen besteden!”
78 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Thibault Derese

  Voor alleen te zijn heeft dat klein gastje wel enorm veel pizza gegeten.

 • Albert Boedts

  in feite moet dat ventje heel blij zijn ,stel dat ze alle 32 komen ,dan kan jij niet anders dan ook 32 keer gaan of geschenkje kopen ,een kind van die ouderdom beseft zo een feest niet ,dat is puur de ouders die dat doen om de dikkenek uit te hangen

 • emiel hayen

  Een paar jaar geleden waren we op het huwelijk van vrienden, beiden lid van een carnavalsvereniging, 40 genodigden en de helft schitterde door afwezigheid, resultaat veel lege plaatsen in de zaal en het eindigde zo abnormaal vroeg. We zijn gewoon met het koppel op cafétocht gegaan tot in de vroege uurtjes samen met twee anderen. Op veel mensen kan je niet meer rekenen.

 • Leo Peeters

  Hoewel ik mijn bedenkingen heb over de echtheid van dit voorval, geef ik de publicisten ervan, zijn ouders dus, het voordeel van de twijfel. Toch vraag ik me af of ze goed hebben nagedacht. Vele ouders van zijn klasgenootjes, en uiteraard de klasgenootjes zelf, zullen zich nu geviseerd of zelfs geschoffeerd voelen. Ik vrees ervoor dat dit arme ventje nog meer geïsoleerd zal raken in zijn klas.

 • Werner Van briekhoven

  Ik denk niet dat Teddy Hln leest Sandrine Depaepe.