Supermarkt geeft gênante plastic zakken aan klanten die herbruikbare tas vergaten

'Bespaar jezelf de schaamte, breng je herbruikbare tas mee', staat onderaan de plastic zakjes met gênante boodschappen.
East Wast Market 'Bespaar jezelf de schaamte, breng je herbruikbare tas mee', staat onderaan de plastic zakjes met gênante boodschappen.
We weten allemaal dat we ons gebruik van plastic moeten terugschroeven, maar soms hebben we nog een zetje nodig. 

In het Canadese Vancouver heeft een supermarkt een manier bedacht om klanten eraan te herinneren dat ze beter geen plastic zakjes meer gebruiken. East West Market geeft aan klanten die een plasticzakje voor eenmalig gebruik willen zakjes met gênante boodschappen op.

“In het rijk van de pornovideo’, ‘groothandel voor wrattenzalf’ of ‘zorgorganisatie voor de dikke darm’: zou jij met zo’n zakje over de straat durven lopen? De supermarkt meent van niet en hoopt zijn klanten op die manier aan te sporen hun herbruikbare tas mee te brengen teneinde de plasticvervuiling tegen te gaan.

In tegenstelling tot de stad Victoria, heeft Vancouver nog geen verbod op plasticzakken voor eenmalig gebruik ingesteld. Wel vraagt de stad aan ondernemers zelf manieren te bedenken om het eenmalig gebruik van plastic aan banden te leggen. Het initiatief van de supermarkt lijkt echter een averechts effect te hebben: de zakjes zijn intussen gegeerde verzamelobjecten geworden.

Eerder deze week kondigde Canadees premier Justin Trudeau aan dat het land plastic producten voor eenmalig gebruik tegen 2021 wil verbieden.

Wil jij dat iedereen denkt dat je uit een 'Groothandel voor wrattenzalf' komt?
East West Market Wil jij dat iedereen denkt dat je uit een 'Groothandel voor wrattenzalf' komt?5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • rudy van hecke

  ik heb altijd twee plastic zakjes mooi opgevouwen in mijn achterzak zitten voor ik er een vergeet mee te nemen naar de winkel dus who cares ik blijf plastic zakjes gebruiken zolang ik er heb de pot op met het milieu

 • Eugene Gysels

  Daar zou ik nooit maar één cent besteden. Als er nu eens gestopt wordt met al die hypes en hoaxes zou de wereld er zo al een stuk beter uitzien dacht ik zo..

 • Peter Janssens

  Zou daar geen probleem mee hebben: wat andere mensen over mij denken zijn mijn zaken niet.

 • Febe Chapin

  Dat is eigenlijk nog leuk, ik zou er speciaal achter gaan om er een collectie van te maken. Uw eigen klanten voor de schut proberen zetten, van mij verdienen die failliet te gaan.

 • Ludo Wouters

  Een simpele oplossing, je draait die zak binnenste buiten. Gewoon geen zakjes meer geven of dik laten betalen, dat helpt.