Superlief: vrouw belt naar homobar om advies te vragen nadat zoon coming-out doet en krijgt perfecte antwoord

Facebook
Aan je ouders vertellen dat je homo bent, kan zenuwslopend zijn. Maar ook voor ouders is het soms geen evidentie, zeker als ze er geen ervaring mee hebben en niet weten hoe ze moeten reageren. Een Amerikaanse moeder toonde hoezeer ze van haar zoon hield door compleet uit haar comfortzone te komen toen hij haar vertelde dat hij op jongens viel: ze nam de telefoon en belde naar een random homobar om te vragen wat ze moest doen.

Het was barvrouw Kara Coley van SIPPS in Gulfport, Mississippi die het verhaal deed op Facebook en het werd al flink geliket en gedeeld. “Ik heb vanavond het vreemdste telefoontje ooit gekregen”, stak ze van wal. “Toen ik opnam, vroeg een damesstem me of ze bij een homobar was. Ik antwoordde dat we openstaan voor iedereen, maar dat er inderdaad veel holebi’s kwamen."

"Daarop vroeg de vrouw me of ik zelf lesbisch was en dat bevestigde ik. Vervolgens vroeg ze me: ‘Wat was het liefste dat je van je ouders wilde horen toen je hen vertelde dat je holebi was? Mijn zoon heeft net zijn coming out gedaan en ik wil niets zeggen dat hem ongelukkig kan maken.” (lees hieronder verder)

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Coley had meteen een antwoord klaar: “Ik denk dat je hem gewoon duidelijk moet maken dat je hem graag ziet en dat je het aanvaardt”, klonk het. “Dat doe je toch?” Waarop de vrouw repliceerde dat ze dat deed als het dat was wat hij wilde. “Je moet hem zeker laten weten dat je hem graag ziet en dat je er geen probleem mee hebt”, herhaalde Coley daarop. “Ik denk dat het dan wel goed komt.”

Nadat ze de vrouw succes had gewenst, namen ze afscheid. Vervolgens deelde ze het gesprek op Facebook en schreef ze erbij dat het de eerste keer was dat ze zoiets meemaakte in de 17 jaar dat ze al achter de bar stond in homocafés.

Liefde

De reacties waren om ter positiefst. De meesten vonden zowel het idee van de moeder om een homobar te bellen als de reactie van de barvrouw geweldig en getuigen van liefde. “Het is duidelijk dat deze vrouw haar zoon graag ziet en er zeker van wil zijn dat ze hem geen pijn doet”, klinkt het. “Met je mooie antwoord heb je misschien wel iemands leven gered. En iemands relatie met zijn ouders. En jaren van angst en depressie voorkomen, zowel voor de moeder als voor haar zoon.”   

Facebook
Facebook6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eida Lam

  Wat een belachelijk overemotioneel gedoe...

 • Jessica Janssens

  Ik zeg dat nu al tegen mijn kinderen, dat moesten ze ooit een verliefd worden op iemand van hetzelfde geslacht, dat ik dat niet erg zou vinden. Zolang die persoon mijn kind graag ziet en omgekeerd, meer is het niet, toch?

 • Lilian Haak

  Niet overal ter wereld weet iedereen waar hij advies en hulp kan krijgen. Slim van deze moeder om advies te vragen.

 • SABINE VAN DE KERKHOVE

  Als wij indertijd thuiskwamen met een lief moest ons ma toch niet naar een café bellen om te vragen wat ze moest doen, toch !!!!!

 • Wouters Lena

  Mooi