Student vergeet lichten auto uit te doen, bij terugkomst vindt hij subliem briefje en dit

Derek Murray
Toen de Canadees Derek Murray naar zijn auto terugkeerde, moest hij niet alleen tot zijn ontzetting vaststellen dat hij zijn lichten had laten branden maar ook dat er een hartverwarmend briefje op de voorruit lag. En dat was nog bijlange niet alles.

Een onbekende had namelijk opgemerkt dat de lichten van de geparkeerde wagen nog aan waren. De passant besefte dat de batterij van de auto in kwestie het weleens snel zou kunnen begeven. Hij kon uiteraard niet zomaar binnenbreken in het voertuig om de lichten uit te schakelen, dus bedacht hij iets anders.

De barmhartige Samaritaan liet een kabel en accu-oplader na samen met een briefje waarin een gedetailleerde procedure om de batterij weer aan de praat te krijgen, stond beschreven. De persoon liet ook zijn adres na.

De universiteitsstudent uit Alberta postte het briefje op Facebook en van daaruit ging het hartverwarmende schrijfsel viraal. Derek plant nog een bezoekje aan de man die op het moment van de feiten niet thuis bleek te zijn. "Het toont aan hoe een lief gebaar iemands dag weer een beetje mooier kan maken", aldus Derek.