Student (19) vindt 125.000 euro naast geldautomaat in New Mexico en belt de politie

Donderdag werd de jongeman gehuldigd. Op de foto staat Jose Nuñez naast agent Mike Geier en naast zijn mama, Carmen Romaniz. Ook papa Jose Nuñez Juarez was erbij.
Albuquerque Police Department Donderdag werd de jongeman gehuldigd. Op de foto staat Jose Nuñez naast agent Mike Geier en naast zijn mama, Carmen Romaniz. Ook papa Jose Nuñez Juarez was erbij.
De politie van Albuquerque is vol lof over de eerlijkheid van de 19-jarige Jose Nuñez Romaniz. De kerel van Mexicaanse afkomst vond naast een bankautomaat een zak met zomaar eventjes 135.000 dollar (125.000 euro) in. Van zijn sokken geblazen belde hij gewoon de politie om de bankbiljetten aan hen over te maken.

Nuñez wou online sokken kopen voor zijn grootvader, maar er stond niet genoeg geld op zijn rekening. Daarom wou hij zijn rekening spijzen via een ATM-machine, een ook voor toeristen bekende Amerikaanse geldautomaat. Zondagochtend reed hij naar zo’n automaat, op twee minuten van waar hij woont in Albuquerque in de staat New Mexico. Bij het parkeren merkte hij op de grond een doorzichtige plastic zak op. Die bleek vol stapeltjes met briefjes van 20 en 50 dollar te zitten.

“Ik wist niet wat te doen, het leek op een droom”, reageerde Nuñez nadien bij CNN. Hij haalde zich van alles in het hoofd. Dat iemand hem te grazen wou nemen, of zelfs ontvoeren. Het was zondag en de bank was dicht. Nuñez belde dan maar de politie. Op kantoor telden die het geld na: het bleek omgerekend om zo’n 125.000 euro te gaan. De briefjes waren bedoeld voor de bankautomaat, maar de bevoegde persoon die het toestel moest vullen, had de zak er gewoon naast laten staan.

“Dit geld had zijn een ongelooflijk verschil kunnen maken in zijn leven, als hij die andere keuze had gemaakt”, zei een politiewoordvoerder. “Maar hij koos voor het pad van de eerlijkheid en deed het juiste.”

Hulde

Nuñez studeert nog - hij wil criminoloog worden - en helpt tegelijkertijd zijn ouders bij de opvoeding van de twee jongere kinderen van het gezin. De familie is van bescheiden komaf: niemand van hen had ooit al zo’n berg geld gezien. Naar eigen zeggen herinnerde hij zich de les van zijn ouders toen hij naar het geld aan het staren was: “Ga zelf werken voor je geld. Gestolen geld blijft niet duren.”

De politie bracht de jongeman gisteren hulde en raadde hem aan te solliciteren bij hen. Nuñez kreeg ook zes abonnementen voor het American football-team van de universiteit van New Mexico en van enkele lokale handelaars mocht hij 1.600 dollar (1.475 euro) ontvangen. Een pak minder dan wat hij zelf gevonden had, maar op integriteit staat geen prijs. En... zijn mama is apetrots op hem.

O ja, die sokken voor zijn opa heeft hij zondag na zijn bijzondere wedervaren wel degelijk nog online besteld. 
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eric Roeloffzen

  en als er geen camera's stonden, het was waarschijnlijk toch drugsgeld, de chef politie weet er wel weg mee

 • Gino Denil

  Waarom het moeilijk maken als het ook gemakkelijk kan, zal die medewerker van de bank gedacht hebben.

 • Wannes Van De Velde

  Integere jongeman. Opvoeding telt wel degelijk.

 • Karel Tichmann

  Meenemen was niet mogelijk geweest, zijn gezicht en die zak met geld stonden op 8 Wells Fargo ATM camera`s. En hij is geboren en getogen Amerikaan. De student ontving ook een cheque van $500 van PNM, cadeaubonnen van een lokale restaurants, seizoenskaarten voor de Lobos-voetbalwedstrijden van de University of New Mexico en een gesigneerde voetbal van de voormalige Chicago Bears-linebacker Brian Urlacher. En hij kan gelijk aan de slag bij de Albuquerque NM. Politie...

 • Samir Zekhnini

  Het zal misschien van Jesse geweest zijn :-)