Stewardess wil passagiers inspireren via spreuk op raam

Een van de spreuken op het raam.
Taylor Tippett via Instagram. Een van de spreuken op het raam.
De Amerikaanse stewardess Taylor Tippett schrijft vlak voor elke vlucht een inspirerende spreuk op een papiertje, dat ze vervolgens op het vliegtuigraam plakt en fotografeert. De foto's worden massaal geliket op haar instagramaccount.

Het begon allemaal tijdens de stewardessenopleiding van Taylor, die haar zwaar viel. Ze schrijft daarover op haar blog: "Om me door die achtenhalve week te slepen, besloot ik de spreuk 'Remember your courage' op papier te zetten en die iedere dag achter mijn naamkaartje te stoppen. Die spreuk sleepte me door de zwaarste momenten. Mijn donkerste momenten. Mijn dapperste momenten. Tot op de dag van vandaag gebruik ik dat naamkaartje met die spreuk."

Stoelzak
Na haar opleiding besloot Taylor de spreuken niet langer voor zichzelf te houden. Voordat de passagiers instappen, plakt ze nu telkens een nieuwe spreuk op het raam. Die fotografeert ze, deelt ze online via Instagram en verstopt het papiertje vervolgens in de stoelzak. Taylor: "Er is niet veel voor nodig om iemand te laten glimlachen. Je kunt iemand al blij maken zonder daarvoor iets heel spectaculairs te doen. En we hebben allemaal een beetje zonneschijn van een ander nodig om onze dag op te fleuren."

De foto's zijn inmiddels niet alleen de reizigers, maar ook instagramgebruikers opgevallen. Ze krijgen duizenden likes en tientallen reacties en inspireren nu anderen om ook spreuken op vliegtuigramen te plakken. Ook die vinden hun weg naar Instagram, vergezeld van de hashtag #WordsfromtheWindowSeat

Niet bewust
Taylor gaat voorlopig nog wel even door met de kiekjes. Ze schrijft: "Ik realiseer me - vooral door mijn baan - dat ik me niet bewust ben van de verhalen van anderen en dat zij die van mij niet kennen. Juist daarom moet je dapper zijn met liefde. Blijdschap is namelijk besmettelijk, mensen. En onvoorwaardelijk van anderen houden is een prachtige manier om blijdschap te laten groeien. Ik leer nu hoe belangrijk het is om dat te doen."

Taylor Tippett.
Taylor Tippett via Instagram. Taylor Tippett.