Spitsvondig antwoord van meisje op schoolopdracht gaat wereld rond

Illustratiebeeld
thinkstock Illustratiebeeld
Een jonge scholiere heeft haar leraar met verstomming geslagen toen ze een zeer snugger antwoord gaf tijdens een schoolopdracht. Hier had hij duidelijk geen rekening mee gehouden.

De opdracht in een Engelstalige school luidde: "Vind een ander woord voor een vrouw die in een ziekenhuis werkt." Dat woord moest de letters 'ur' bevatten. De voor de hand liggende oplossing was 'nurse' (verpleegster, nvdr.) maar kleine Yasmin koos voor 'surgeon' (chirurg).

De ouders van het meisje zijn namelijk allebei chirurg. Haar vader deelde de pientere oplossing van zijn kleine meid op Twitter. Daar werd haar antwoord op veel lof onthaald. Vooral het feit dat ze komaf maakte met stereotypen kreeg applaus. Een man beaamde op Twitter dat hij in een ziekenhuis werkte waar de meerderheid van de chirurgen van het vrouwelijke geslacht was. Daarnaast werd opgemerkt dat ook veel mannen als verpleger aan de slag zijn.

De leraar had er in het rood "of verpleegster" bijgeschreven. Maar op Twitter kreeg het meisje 10 op 10!
31 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • ronny cuypers

  Hoe spitsvondig, een kind dat het beroep van haar ouders kent. Nooit eerder gezien.

 • Marc Lesage

  Als je béide ouders dit beroep uitoefenen, is men dan nog 'verwonderd' (om het eenvoudig uit te drukken), dat dit meisje het beroep van zijn ouders op haar blad zet ??? Man, man, man, wat maakt men zich toch weeral druk om niets.

 • Eida Lam

  Wat is hier nu in hemelsnaam spitsvondig aan?

 • Luc Cuypers

  Véél kinderen zijn dikwijls slimmer dan volwassen mensen , daar zou je van staan kijken !

 • Marko Decandt

  Maar ik denk niet dat chirurgen ook als hospital lady willen genoemd worden. Dus zij zouden zeker verpleegster geschreven hebben.