Social distancing, dag 12: “Lunchen in mijn trouwkleed, waarom niet?”

Illustratiefoto.
Getty Images Illustratiefoto.
Zelden waren social media zo creatief als in deze coronatijden. We zien jongere versies van onszelf op Facebook verschijnen, we ‘whatsap(p)eritieven’, we krijgen gps-coördinaten van schattige beertjes voor het raam. Auteurs lezen voor uit (eigen) werk, leven zich uit op knappe blogs. Of ze doen iets anders, zoals de Amerikaanse schrijfster Curtis Sittenfeld.

Je kan voor een losse joggingbroek gaan of zelfs gewoon die pyjama van afgelopen nacht aanhouden, nu je toch moet thuiswerken. Niemand die het ziet. Even een toonbare sweater aantrekken voor die videocall met je chef en je bent safe, toch? Die douche kan vanavond nog.

Saai! En dat spotten kinderen meteen, hun fantasie is zoveel rijker. Zo had de kroost van schrijfster Curtis Sittenfeld - bekend van Prep, een roman over het leven van een puber op internaat - een speciaal verzoek voor mamalief: “Draag je trouwkleed tijdens de lunch”. 

Zo geschiedde, getuigt de foto die de auteur op Twitter postte. “Ik kon geen reden bedenken om het niet te doen”, schreef ze erbij. Ze drinkt een kop koffie, de crèmekleurige sluier trotserend. Al goed voor meer dan 182.000 likes.

Al meteen gingen er ook stemmen op - wat dacht je? - voor een wekelijkse afspraak op woensdag om thuis in trouwkostuum te gaan werken. Je hebt nog een week de tijd om die outfit op te snorren.

Lees ook: 
Deze schat (2) is het geheime wapen van Australië tegen corona

Hoe voelt het om 17 of 19 jaar te zijn in tijden van corona? (+)
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.