Sjeik biedt miljoen voor oude VW van president Uruguay

AP
De Uruguese president José Mujica heeft een bod van een miljoen dollar ontvangen voor zijn oude VW-Kever. De voor zijn bescheidenheid bekende linkse staatsleider heeft het aanbod gekregen van een Arabische sjeik, die Mujica in juni op de G77-top in Bolivia had ontmoet. Dat schrijft het weekblad Búsqueda.

Mujica, die privé zonder enige vorm van luxe leeft, heeft al wel vaker een bod gekregen voor het 27 jaar oude voertuig, maar nooit eerder een vergelijkbaar bedrag. Naar eigen zeggen denkt de als "armste president ter wereld" bekende Mujica serieus na over het bod van de sjeik en overweegt het geld te schenken aan een regeringsprogramma voor sociale woonbouw.

Bij de presidentsverkiezingen van oktober nog zag men de 79-jarige politicus in zijn blauwe VW rijden. Hijzelf was geen kandidaat meer omdat de grondwet dit verbood. Op 30 november volgt een tweede en beslissende ronde tussen Tabaré Vázquez van het centrumlinkse Frente Amplio (Breed Front) en Luis Lacalle Pou van de conservatieve Nationale Partij (PN).

AP
REUTERS
BELGA