Sint-Helena zoekt parttime Napoleon-impersonator

Een man gekleed als Napoleon Bonaparte neemt deel aan een re-enactment van de Slag om Ligny in de buurt van Namen. Archieffoto.
AFP Een man gekleed als Napoleon Bonaparte neemt deel aan een re-enactment van de Slag om Ligny in de buurt van Namen. Archieffoto.
Het tropische eilandje Sint-Helena dat in het midden van de Atlantische oceaan ligt, zoekt een Napoleon Bonaparte-impersonator. De voorkeur gaat uit naar een Franssprekende man die klein van stuk is en twee jaar lang onbetaald de rol van Napoleon op zich wil nemen tijdens feesten en officiële gelegenheden. Uniform en hoed liggen al klaar.

Het gaat om een onbetaalde, tijdelijke job. Geïnteresseerden worden verwacht om te kunnen gaan met mensen van allerlei rangen en standen, inclusief hoogwaardigheidsbekleders die de komende twee jaar het eiland bezoeken om Napoleons dood op het eiland in 1821 te herdenken.

“We zoeken iemand op het eiland die dit op ad hoc-basis als vrijwilliger wil doen. Een persoon is al komen opdagen om het pak te passen”, zegt Sophia Joshua, de toerismedirecteur van Sint-Helena dat momenteel Brits overzees gebied is. “We hebben namelijk al een uniform (inclusief hoed) dat speciaal voor de vorige Napoleon-impersonator gemaakt is, maar hij heeft het eiland inmiddels verlaten. Vandaar dat we op zoek zijn naar een vervanger. We zijn bezig ons programma voor de 200-jarige verjaardag van Napoleons sterfdag af te werken en er zullen veel evenementen plaatsvinden. We hopen dat die toeristen naar het eiland zullen trekken.”

De Franse oud-generaal en keizer Napoleon Bonaparte werd na de slag van Waterloo verbannen naar Sint-Helena waar hij in oktober 1815 arriveerde en zes jaar later overleed. Geïnteresseerden kunnen nog tot 27 september solliciteren voor de job, half oktober volgt het eerste optreden al.

De hoed die Napoleon Bonaparte droeg tijdens de slag van Waterloo.
REUTERS De hoed die Napoleon Bonaparte droeg tijdens de slag van Waterloo.
Het vertrek van Napoleon naar Waterloo wordt nagespeeld in Frankrijk.
EPA Het vertrek van Napoleon naar Waterloo wordt nagespeeld in Frankrijk.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Vlecken

  BDW? Geef toe, hij lijkt er echt wel op.

 • Emile De Smedt

  Is me wat niet?Keizers,koningen die leefden om oorlog te voeren,veroverde landen leeg te plunderen,bevolking moest de sodaten voeden,werden zelfs ingelijfd om voor hen te vechten.En de gekke wereld zet hen in bloemetjes.Is zoals de hond die likt ook hand vanslaande meester.

 • Peter Thys

  gratis werken zullen lang mogen zoeken, je reis daarheen en je verblijf dien je er bovenop ook betalen zeker ?

 • Roger Cooks

  Alle Jan Peumans, laat je niet kennen!