Schot omzeilt EasyJet-toeslag, haalt 15 kledingstukken uit koffer en trekt ze aan

twitter @joshirvine7
Stel: je vliegtuigbagage weegt acht kilogram zwaarder dan toegelaten. Betaal je dan met tegenzin de flinke toeslag die de vliegmaatschappij aanrekent of bedenk je een creatieve oplossing? De Schot John Irvine koos voor het laatste.

De man en zijn gezin checkten zaterdagavond in voor hun terugvlucht van het Zuid-Franse Nice naar de Schotse hoofdstad Edinburgh. De medewerkster van lagekostenmaatschappij easyJet deelde hem mee dat zijn bagagelimiet flink was overschreden. Extra geld dokken kon de man wel missen als kiespijn.

Het gevolg? Irvine (46) laadde prompt zijn koffer uit en begon aan de lopende band T-shirts, hemden en polo’s aan te trekken. Vijftien kledingstukken in totaal, terwijl het buiten puffen was met temperaturen van rond de 30°C. Hij leek wel ‘Joey’ uit Friends die in een aflevering alle kleren van zijn flatgenoot ‘Chandler’ aantrekt. Zoon Josh (17) filmde met de glimlach de verkleedpartij en deelde de beelden op de sociale media .

De inventieve ingeving had klaarblijkelijk succes. Medewerkers van Easyjet proestten het uit, de security was not amused. Zij vermoedden dat de man iets probeerde te smokkelen. Het duurde dan ook een hele tijd voordat de Schot toelating kreeg om aan boord te gaan . We vermoeden dat Irvine flink heeft moeten zweten tijdens de 2 uur 40 minuten durende vlucht.

De beelden van Josh gingen snel viraal, iets wat zijn vader niet had verwacht. Hij schrok van zijn plotse populariteit, maar draaide uiteindelijk bij en is nu best trots op zijn capriolen.

In een Friends-aflevering maakt 'Joey' het leven van zijn flatgenoot 'Chandler' zuur door al diens kleding aan te trekken.
NBC In een Friends-aflevering maakt 'Joey' het leven van zijn flatgenoot 'Chandler' zuur door al diens kleding aan te trekken.10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Caroline Bex

  Hij heeft zien 15 minutes of Fame gehad... Moet je daarvoor 46 jaar zijn om je zo aan te stellen! Betaal gewoon of let beter op!

 • Pascale Jacobs

  Een paar weken geleden voor de 1ste keer met easy jet gevlogen, was meteen de laatste keer! Slechtere maatschappij bestaat er niet!

 • Sébastien Bo

  Het gaat hier niet enkel om het gewich voor het vliegtuig. De bagagisten moeten al die valiezen verslepen. Als de valies 8 kilo minder weegt omdat het in de handbagage gestoken is, dan is het voor de bagagist veel minder erg.

 • Marc Rooms

  ik geef hem overshot van gelijk.

 • Jos Spriet-Dewaele

  Als je voor 75 euro buiten het seizoen van Kortijk naar Faro geraakt trein kortrijk Gent bus Flibco naar Charleroi en vliegtuig van Charleroi kosten voor een zetel en voorrang bij inchecken en dit voor heen en terug dan kan je toch extra bagage betalen denk ik want dan doe je nog profijtt met een low cost firma