Schenk de busreizigers aan Louizalaan wat warmte via een tweet

In de kou wachten tot je tram of bus komt, daar wordt niemand echt vrolijk van. Maar van dinsdag 9 tot en met maandag 15 december hoef je aan de Louizalaan in Brussel niet meer uit je kleren te bibberen. Samsung tovert namelijk één van de drukst gebruikte MIVB-haltes gedurende één week om tot een verwarmde plek.

Het principe is eenvoudig; iedere tweet met de hashtag #tweetforheat zorgt dat de verwarming in de bushalte gedurende 1 minuut brandt. Een tweet hoef je natuurlijk niet alleen voor jezelf te sturen, maar kan ook een hartelijk gebaar zijn. Tweet dus ook voor de persoon die nog aan de halte staat te wachten of voor jouw hartendief die iedere ochtend de bus neemt. De digitale display in het bushokje toont bovendien aan welke goede ziel je jouw warm moment te danken hebt.

Daarnaast zal Samsung België die week voor iedere nieuwe volger op Twitter 50 eurocent doneren aan Dokters van de Wereld. Deze organisatie biedt het hele jaar door medische en psychologische bijstand aan de meest kwetsbaren in België. Ze voorzien naast zorgcentra in zowel Brussel als Antwerpen ook extra zorg en bijstand voor de daklozen tijdens de wintermaanden.