Raadsel over 'babymachine' opgelost

Is het een 'babymachine'? Een blender? Of een geldcontainer met een baby erin? Bovenstaande foto leidde al tot heel wat hilariteit online. Het verhaal erachter is echter best logisch.

Een Redditgebruiker met de naam Bretstar maakte de foto van het apparaat met daarin een baby in benarde positie. De man zag het tafereel tijdens zijn schoonmaakdienst in het lokale ziekenhuis. Hij had het toestel al dikwijls moeten verplaatsen tijdens zijn dienst, wist dat het gebruikt werd om röntgenfoto's te maken, maar hoe dat dan in zijn werk ging en voor wie het gebruikt werd, was voor de werknemer naar eigen zeggen gedurende drie jaar lang een raadsel.

Tot de man een tijdje geleden ontdekte dat de machine gebruikt wordt om röntgenfoto's van baby's te maken. Het apparaat zorgt ervoor dat de baby's niet kunnen bewegen, zodat het gemakkelijker is om een röntgenprent te maken.

Geen idee
De fotograaf is blij dat hij nu eindelijk weet waarvoor de machine dient. Hij legt uit: "Iedere keer als ik bij de afdeling radiologie kwam, zag ik deze machine in de gang en moest ik hem verplaatsen. Ik zag nooit dat iemand het toestel gebruikte. De foto beantwoordt een vraag die ik al drie jaar had, maar nooit stelde."

Redditgebruiker Johnny Kickass doet er nog een schepje bovenop: "Ik bewaar deze foto voor als mijn 8-jarige kind me vraagt waar baby's vandaan komen en hoe ze in de buik van de moeder komen. 'Kijk, schatje, de dokters stoppen de baby in dit apparaat en dat zuigt de baby vacuüm. Onder hoge druk stoppen ze het kleintje vervolgens in de buik van de toekomstige mama.'"