Prachtig: hoe stad eruit zou zien zonder lichtvervuiling

Indien we voor één nacht alle lichten konden doven, de lichtvervuiling konden vergeten en gewoon naar de sterren zouden staren... welk spektakel krijgen we dan te zien? Het was precies wat fotograaf Nicholas Buer bezighield toen hij aan 'Blackout City' begon. In deze prachtige timelapse zet hij de miljoenenstad Londen even in het donker en laat de kijker wegdromen bij hoe de hemel er in dat geval uit zou zien.

Buer verzamelt het beeldmateriaal voor het filmpje al sinds augustus 2013. Alle foto's van Londen werden bij daglicht getrokken en bewerkt om voor nacht door te gaan. De adembenemende foto's van de sterren werden dan weer in het zuiden van Engeland vastgelegd en achter de metropool geplakt.

"Ik kwam voor het eerst op het idee voor de film toen ik een artikel las over een blackout in Los Angeles in 1994. Mensen belden toen 911 om melding te maken van vreemde wolken in de lucht, die wolken waren eigenlijk de Melkweg. Het zette me aan het denken over hoe het licht van onze steden onze link met de nacht heeft verbroken. We leven in een steeds veranderende omgeving die door de mens is gemaakt waardoor het maar al te gemakkelijk is om die band met de natuur rondom ons te verliezen en geïsoleerd te worden van wat echt is", aldus Buer over zijn project.

Youtube