Politiekorps gaat viraal met “undercoveroperaties” op feestdag van cannabisfans

Wyoming (MN) Police Twitter
Vrijdag was het 20 april of 4/20 – ook wel bekend als de onofficiële feestdag van cannabisliefhebbers. Het politiedepartement van Wyoming, Minnesota, staat erom bekend zich online compleet te laten gaan op die dag. En ook dit jaar gaan ze viraal met hun grappen.

Zo liet het korps op Twitter met geestige foto’s weten dat ze undercoveroperaties uitvoerden in de stad. Met een spoor van chips naar een klein kooitje probeerden ze wietgebruikers te vangen. Ook hun tweet van vorig jaar passeerde weer de revue. Toen stond een agent met een vlindernet paraat bij een arsenaal aan eten en wat games om zo hongerige wietgebruikers te kunnen klissen.

Over het algemeen kan het korps op heel wat jolijt rekenen, maar er is ook kritiek. Daarom sluit de politie af met een serieuze noot. “Als jij of een geliefde problemen hebben met druggebruik, contacteer ons dan zodat we jullie in de juiste richting kunnen sturen voor hulp.” Het departement zal ondanks verschillende boze reacties ook heel waarschijnlijk volgend jaar opnieuw de humoristische kaart trekken. De politie van Wyoming – en intussen andere korpsen in hun kielzog – grijpt immers heel bewust de kans om op 4/20 met mopjes hun volgers op de sociale media te doen groeien. Onder het motto: lok ze binnen met allerlei grapjes en informeer/sensibiliseer ze later. 

De foto van de ‘undercoveroperatie’ met het vlindernet werd vorig jaar meer dan 170.000 keer geretweet. Een slordige 29 miljoen mensen zagen het bericht passeren. Niet slecht voor een account van een kleine politiemacht van een stad met nog geen 8.000 inwoners. En ook die inwoners zijn overigens fan. Zij hebben het gevoel dat de lichtere toon van de agenten hen meer benaderbaar maakt. Ook de nieuwe undercoveractie schiet raak. Intussen werd de tweet al meer dan 15.000 keer geretweet en kreeg hij al meer dan 53.000 likes. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tina Colpaert

  En dat tijdens diensturen waar de gewone burger voor betaald?

 • Geert Daivier

  Tabak en alcohol zijn even slecht en even verslavend als cannabis of wiet en toch zijn ze vrij in de verkoop, de macht van het geld boven alles in belgie, en in dit geval de macht van de farma industrie, die weten dat maar al te best. Chronische pijnen, de politiek heeft veel liever dat je dure pillen slikt die terug betaald worden van de ziekenbond, dan een afwijkend alternatief, maar dan pak je geld af van de farma, ik heb geen pijn en hoop nooit last te hebben van chronische pijnen.

 • Mark Dondersteen

  Het was weer een prachtige 420 dit jaar! Op naar de volgende, legaliseer en ontspan.... de grootse anti cannabis hypocrieten zuipen allemaal een harddrug genaamd alcohol.

 • lodewijk maesen

  hoe kunnen die nog serieus genomen worden...onbegrijpelijk in USA ..in europa is dit wel normaal met logische gevolg....