Politie neemt deel aan Dolly Parton-challenge met foto’s van gezochte criminelen

Twitter Cleveland Police/Durham Police
Een week geleden postte de Amerikaanse countryzangeres Dolly Parton (74) een opvallende collage op Instagram: vier foto’s geschikt voor vier verschillende sociale mediakanalen. Sindsdien is de Dolly Parton-challenge wereldwijd trending. Onder andere celebrities, politici en bv’s maken massaal soortgelijke collages. Dat ontging ook de lokale politie in de Britse steden Cleveland en Durham niet. Al gebruikten zij in hun collage geen foto’s van agenten, maar wel van gezochte criminelen. 

De politie in Cleveland is op zoek naar een zeker meneer Mizsei voor verschillende misdrijven. Ze doen beroep op het publiek om hem te vinden, en verspreiden daarom zijn foto. In dit geval vier foto’s van de man, in de vorm van de bekende challenge. Voor Linkedin Mizsei in een net hemd, voor Tinder gebruiken ze een foto van de man in bloot bovenlijf. 

Ook de politie van de stad Durham, in het noordoosten van Groot-Brittannië, verspreidde een opsporingsbericht in dezelfde stijl. Daar is de politie op zoek naar Paul Bishop, die ze willen spreken “in verband met een inbraak in december”. Voor de gelegenheid plakten ze een foto van de man op vier verschillende achtergronden: in Rome voor Instagram, in een park voor Facebook.




Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.