Piloot van zwaar vertraagde vlucht laat veertig pizza's aanrukken voor passagiers

De passagiers op een vlucht van Los Angeles naar Dallas maakten zich op voor een lange nacht, nadat het toestel waarin ze zaten wegens slecht weer moest uitwijken naar een regionale luchthaven in Texas. Maar de gezagvoerder bood hulp: hij liet veertig pizza's op het vliegveld bezorgen en deelde die vervolgens persoonlijk uit. 

De 159 passagiers van American Airlines vlucht 2354 wisten niet wat ze meemaakten. Nadat ze donderdag vast waren komen te zitten op de regionale luchthaven van Wichita Falls en zich het hoofd braken over hoe en waar de nacht door te brengen en eventuele aansluitende vluchten nog te halen of om te boeken, bracht gezagvoerder Jeff Raines ineens een stapel pizza's rond.

De piloot had bij de lokale pizzakoerier Papa John veertig stuks besteld en laten afleveren op het vliegveld. Hij ging vervolgens zelf de wachtende passagiers langs met de maaltijden. "Ik geloof niet dat ik zoiets eerder gezien heb", zegt luchthavenmedewerker Josh Raines in een twitterbericht met een filmpje waarop de actie van de gezagvoerder te zien is.

Vrijdagochtend heeft het toestel de reis naar Dallas vervolgd. Archieffoto.
REUTERS Vrijdagochtend heeft het toestel de reis naar Dallas vervolgd. Archieffoto.

'Wat een man, wat een man', is op de video te horen over de pizzabezorgende piloot. Op Facebook zei Raines later dat zijn hele crew had meegedaan om de passagiers te helpen. "Dit was een TEAM-prestatie. Mijn co-piloot was bezig met hotelreserveringen, de stewardessen hadden een trolley uit het vliegtuig gehaald en gingen daarmee rond met water, sap en frisdrank voor alle passagiers. Bedankt aan iedereen die geholpen heeft!"

Vrijdagochtend heeft het toestel de reis naar Dallas vervolgd.
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lilly Daems

  Erwin Werwaarts - Een goed leider vraagt eerst wat men wil . Hier in België zijn er geen enkele goede , zoals je al jaren merkt . Men vraagt hier een hoger bedrag van pensioen dat al jaren niet is aangepast . 1200 euro per maand ? 800 huishuur . Wat eten we dan ? Pizza ? Gras zoals de koeien ja .

 • Lilly Daems

  Een dikke egoïst die piloot . Sommigen walgen van een pizza. En niet eens de keuze geven aan de mensen ?

 • joseph desmet

  Als je een pizza in vier snijdt heeft iedereen een stukkie.Zagen.

 • Filip Simoens

  Gewoon een top kerel. Er zijn nog goede mensen.

 • Anita Billen

  Fantastisch