Pijnlijke fout: partijlogo heeft plots middelvinger in plaats van vuist

In het logo staat niet de gebruikelijke vuist, maar een middelvinger
Facebook / Xander Topma In het logo staat niet de gebruikelijke vuist, maar een middelvinger
Zó hadden plaatselijke partij-afdelingen van de Nederlandse sociaal-democratische PvdA hun advertentie in de lokale  krant Meppeler Courant niet voor zich gezien. In plaats van het partijlogo met daarin de gebruikelijke vuist, stond er plots een logo met daarin een middelvinger afgedrukt. Opzet, vermoedt de oppositiepartij.

De PvdA-fracties  uit de noordoostelijke provincie Drenthe plaatsten de advertentie in het kader van de komende Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen. 'De campagne GR 2018 gaat van start!', staat er te lezen. Maar naast de uitnodiging voor een 'feestelijke en inspirerende bijeenkomst' staat een PvdA-logo met daarin een grote middelvinger. 

Een foto van de krant werd op Facebook gezet door d
e fractievoorzitter van de extreem-linkse SP (vergelijkbaar met de Belgische PVDA, red.)  in Meppel, Xander Topma. "PvdA heeft niet helemaal het goede logo aangeleverd bij de Meppeler Courant. #oeps", schrijft hij erbij. 

Je zou bijna denken dat het een rattenstreek van iemand is, van mensen die het expres hebben gedaan

Jolida Voetelink, PvdA Meppel

'Rattenstreek'

Jolida Voetelink, voorzitter van de PvdA-afdeling in Meppel, kan er niet om lachen. "Dit heeft de Meppeler Courant gedaan. Ik heb het goede logo opgestuurd en om mij onverklaarbare redenen is het verkeerde logo erbij gezet. Zij geven zelf toe dat het hun schuld is", zegt ze tegen Dagblad van het Noorden

Voetelink neemt het niet lichtvoetig op: "Op Twitter gaan de mensen helemaal los op ons. Je zou bijna denken dat het een rattenstreek van iemand is, van mensen die het expres hebben gedaan. Ik ben in gesprek met de Meppeler over hoe dit kan, zij zoeken het nog uit."

De Meppeler Courant kon vanochtend nog niet reageren.   

Bij de Nederlandse parlementsverkiezingen van maart 2017 werd de PvdA haast weggevaagd. De toenmalige regeringspartij ging van 38 naar negen zetels.
7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Walter Claeys

  De waarheid kwetst. Dit is immers het gebaar dat de sossen al tientallen jaren maken achter de rug van de mensen. Het faillissement van de Bank van de Arbeid was en is geen alleenstaand geval: het is 'normaal' voor een sos. Je krijgt een hond gemakkelijker voorbij een lap vlees dan een sos voorbij een hoopje geld en de groenen blijken in exact hetzelfde bedje ziek.

 • Gerôme Vereecke

  Mooi, toepasselijk logo, niets aan toe te voegen eigenlijk. Dat is namelijk wat ruim 90% denkt over het "modern" socialisme.

 • Febe Chapin

  flauw, heel flauw

 • jan van dessel

  Geen fout, maar de realiteit zeker in België.

 • Wernet Van broekhoven

  Ha ha bende idioten.