Photoshopper Wim slaat weer toe

Fotomontage Wim van Erp
Photoshopper Wim van Erp (38) uit het Nederlandse Schijndel in Noord-Brabant kon het niet laten: de goedlachse 'kunstenaar' steekt de draak met de naaktfoto's van actrice/zangeres Georgina Verbaan. Zij poseerde vorige maand naakt voor het éénmalige mannenblad LINDA.man. "Ze heeft nog niet gebeld. Ik bang dat ze er niet zo blij mee is."

Op, naast, onder Georgina. Met bananen, in zijn eigen broek of al fiets oppompend. Van Erp heeft zich uitgesloofd met de pikante kiekjes  De sexy fotoshoot was voor Verbaan (36)  dé gelegenheid om voorgoed af te rekenen met haar Playboy-trauma uit 2004. Destijds was ze alles behalve blij met de commotie die ontstond over haar borsten. Van Erp zorgt voor een nieuw trauma op heel ander niveau.

Glimlachen
De Brabander heeft er een hobby van gemaakt om zichzelf in plaatjes met Bekende Nederlanders te photoshoppen, met precisie. Eerder moesten Yolanthe en Wesley Sneijder, zangeres Bonnie St. Claire, rapper Ali B. en pornoster Kim Holland er al aan geloven. "Ik wil mensen laten glimlachen", vertelde Van Erp eerder.

Waar de één 's avonds een filmpje kijkt, kruipt Van Erp liever achter zijn computer om weer een meesterwerkje af te leveren. "Ik heb er zoveel plezier in. Ik wil mensen ermee opwekken en dat lukt. Ik krijg zoveel positieve reacties. Als ik een foto zie krijg ik er meteen een idee bij. Zo vind ik Georgina wel een mooie meid. Ik kreeg meteen die ridicule beelden in mijn hoofd toen ik de foto's zag."

Verslavend
Verslavend, zo noemt Van Erp zijn opvallende hobby. "Van kinds af aan had ik al beelden in mijn hoofd. Dan zeiden mijn vrienden wel eens 'wat lach je nou' als we ergens waren? Nu kan ik verbeelden wat ik voor me zie."

De hobbyist maakte al eerder naam en faam met ludieke foto's van zijn neefje Vic en nichtje Ize, een tweeling van twee jaar oud. Wat begon als een grapje om zijn broer en schoonzus op stang te jagen, is uitgegroeid tot een heuse sport. Vic met een bierflesje, Iza op de strijkplank of in een kookpan. "Alleen luisteren ze nu nergens meer naar. Over mezelf heb ik toch wat meer controle."

Fotomontage Wim van Erp
Fotomontage Wim van Erp
Fotomontage Wim van Erp
Fotomontage Wim van Erp
Fotomontage Wim van Erp
Fotomontage Wim van Erp