Pendelaar is files beu en besluit het recht in eigen handen te nemen

De 28-jarige Cai had genoeg van de files tijdens de ochtendspits en dacht een geniale oplossing te hebben gevonden.
Twitter De 28-jarige Cai had genoeg van de files tijdens de ochtendspits en dacht een geniale oplossing te hebben gevonden.
Niemand staat graag in de file. Maar in China was één man het dagelijkse leed van de ochtendspits zo beu, dat hij een geniaal plan bedacht. Hij besloot zelf lijnen bij te trekken op de weg. De politie vond zijn initiatief iets minder geniaal en gaf hem een fikse boete.  

Mooi op tijd naar je werk vertrekken om in een hopeloze file terecht te komen en de minuten zien wegtikken. Erg frustrerend en we hebben het al allemaal meegemaakt. Maar de meeste mensen hebben fileleed aanvaard als een onvermijdelijk deel van hun ochtendroutine. Een pendelaar in China besloot echt dat het genoeg was en nam het recht in eigen handen. 

Het leek aanvankelijk een goed plan. De 28-jarige Cai nam wat witte verf en een borstel en voegde wat extra pijlen toe op de weg in de hoop zijn rit naar het werk te versnellen. Op een kruispunt in de stad Lianyungang voegde hij een rechte lijn toe in de strook om linksaf te slaan. “Ik zag dat het vak om rechtdoor te gaan altijd vol auto’s stond. Terwijl de strook om linksaf te slaan bijna leeg was. Ik dacht dat het verkeer vlotter zou verlopen als ik de de lijnen veranderde.”

Maar de pendelaar had met één ding geen rekening gehouden: de bewakingscamera’s op het kruispunt. Zo wist de politie de dader te strikken en kreeg hij een boete van 125 euro. Intussen werden de extra lijnen verwijderd. 
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ivan Klemic

  Wat ik bijvoorbeeld niet begrijp, is waarom er rijstroken enkel voor bussen zijn. Waarom is dat nodig, terwijl de andere rijstroken propvol staan en ene leeg... Wat deze man doet is wel gevaarlijk als je dat algemeen zou doen, want als je dan rechtdoor gaat, moet je nog rechts invoegen en het verkeer op andere rijstroken verwacht zich daar niet aan + dit zou nog meer oponthoud veroorzaken denk ik.

 • Diana De Wit

  niet enkel ginder een probleem, maar ook hier. eerst alle verkeerslichten veranderen in rotondes om nu tot de vaststelling te moeten komen dat de rotondes niet werken en ze daarom weghalen en opnieuw verkeerslichten plaatsen. cfr Heldenplein Vilvoorde! En wie betaalt dat allemaal: WIJ natuurlijk!

 • Alfons Thijs

  Haha da zou een Belg nooit doen. Wel erover klagen op sociale media of nieuws applicaties op de smartphone

 • marc van de poel

  Ik ken hier ook een paar kruispunten, waar een pot witte verf, een borstel en de politie, die even de andere kant uitkijkt, waar best wat verbetering kan aangebracht worden. En als we dan toch bezig zijn: een deftig computerprogramma dat de synchronisatie van de verkeerslichten regelt, alsook de wachttijden van de drukkere richtingen. Het zijn maar ideetjes, hoor.

 • Febe Chapin

  Mijn held. Groot gelijk. Gezond verstand ontbreekt op heel wat wegen omdat ze door bureaucraten zijn opgesteld zonder enig rekening te houden met de realiteit op de baan. Nederland is het enige waar ze aan alles gedacht hebben. Hun belastingen zien ze op een waardige manier terug.