Pedro (8) tekent voetbalplaatjes na omdat hij ze niet kan betalen: Panini stuurt volledig album op

De 8-jarige Pedro uit Brazilië tekende zelf de voetbalplaatjes na.
Twitter De 8-jarige Pedro uit Brazilië tekende zelf de voetbalplaatjes na.
Tijdens een groot tornooi is het de droom van elk kind (en stiekem ook van de ouderen): het Panini stickeralbum. Ook de 8-jarige Braziliaanse Pedro Henrique Blaco Arouca wilde net als zijn klasgenootjes graag de voetbalplaatjes verzamelen. Omdat hij daar niet genoeg geld voor heeft, tekende hij het album zelf na. Panini kreeg dat te horen en beloofde hem het stickeralbum op te sturen.

Iedereen kent het stickeralbum. Je koopt talrijke pakjes met stickers in de hoop dat je ze nog niet hebt. Als dat wel het geval is, probeer je zo snel mogelijk diegene die je dubbel hebt te ruilen voor nieuwe. Uiteindelijk kost dat veel geld, voor sommigen te veel.

Enkele bladen papier en kleurpotloden 

De moeder van de 8-jarige jongen is kassierster en het gezin heeft geen geld op overschot voor kleine luxeproducten zoals het stickeralbum. Maar er zijn andere mogelijkheden: door de stickers bijvoorbeeld zelf te ontwerpen. Net dat heeft Pedro gedaan.

Uitgerust met enkele bladen papier en kleurpotloden heeft hij zijn eigen Panini Album van het WK 2018 in Rusland ontworpen. Hij tekende de cover en 126 stickers van spelers na, waaronder Messi en Ronaldo. De spelers die hij niet kende, liet hij links liggen. “Ik kende niet alle spelers, dus tekende ik ook maar Pelé”, aldus de jongeman. Hij is een grote fan van de Braziliaanse ex-voetballer. 

Verrassing in petto

Het ongelooflijke verhaal kwam Panini ter ore. Op Twitter belooft het Italiaanse bedrijf dat ze een verrassing in petto hebben voor de jongen. Hij zal een compleet album toegestuurd krijgen.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Lambrechts

  Kunnen ze geen album maken met de getekende prentjes? Ze dan verkopen met een percentage voor de jongen, ik koop er wel een tiental.

 • Bernaerts Diane

  Hartverwarmend!

 • Hans Plas

  Juist de Volvo S90 getekend. Ik heb geduld. Dankuwel Volvo.

 • Geert Van de Moortele

  Hij had beter een Picasso nagetekend dan werd hem misschien de echte nagezonden.

 • mieke jansens

  das serieus knap getekent