Papa grijpt spectaculair in om kindjes te behoeden voor botsing met aanstormende slee

Twitter
Twee kindjes rennen in de sneeuw op een aanstormende slee af. Hun papa voorziet het gevaar van een ernstige botsing en grijpt bliksemsnel in. En hoe! Op Twitter gaat de spectaculaire slowmotionversie van het filmpje viraal, met al meer dan 9,4 miljoen views sinds zaterdag.

Alles samen duurde de heldhaftige actie van de vader nog geen halve minuut. Twee kleine kindjes lijken zich van geen onheil bewust als ze een besneeuwde helling oprennen. Maar ze bevinden zich wel op de route van ander kind dat op een opblaasbare sneeuwband van de helling naar beneden glijdt. 

De vader van de rennende kleuters reageert meteen. Hij holt achter de kinderen aan, neemt het dichtstbijzijnde vast onder zijn rechterarm, grijpt het andere bij de jas, en springt dan net op tijd in kikvorsstijl heel nipt over het aanstormende gevaarte. Het tweede kindje maakt daarbij nog een bijna professionele judosalto. Opdracht volbracht: iedereen kwam er ongeschonden uit.

Time beschrijft de video als een volwaardige kortfilm, die in aanmerking zou komen om een Oscar te winnen, met alles erop en eraan. “En anders heeft die kerel toch zeker recht op een beker met het opschrift ‘beste papa ter wereld’”, klinkt het vol bewondering voor de straffe reflex.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Claudia Rosseel

    Dat kind is van hoger op zijn hoofd gevallen door de ingreep van zijn pa dan wanneer het tegen dat opgeblazen sleetje was gebotst. En het had nog geluk dat zijn vader er niet bovenop gevallen is.