Ouders willen Jennifer niet zien trouwen met een vrouw, maar dan komt haar baas met prachtige geste

YouTube
Een holebihuwelijk, dat blijft soms een lastig obstakel. De ouders van Jennifer Chang weigerden zelfs op de trouw van hun dochter te verschijnen omdat zij een vrouw als partner gekozen had. Gelukkig kwam de baas van de bank waar de Taiwanese werkte met een opmerkelijke geste op de proppen: in plaats van haar vader zou hij haar wel naar het altaar begeleiden. "Ik ben zo dankbaar dat hij dat gedaan heeft", aldus Chang. "Ik had niet gedacht dat die bruiloft er ooit zou komen."

Chang leerde haar vriendin Sam Chiu al in 2005 kennen. En of ze voor elkaar geboren waren: beide dames zagen zelfs op krak dezelfde dag het levenslicht. Pas vorig jaar kwamen ze openlijk uit voor hun relatie. "We durfden er lange tijd niet over spreken omdat we schrik hadden dat er met ons gelachen zou worden", vertelt ze in het filmpje.

Toen het koppel na al die jaren dan toch uit de kast kwam, klonken de reacties zoals verwacht verdeeld. De collega's bij HSBC moedigden haar volop aan, thuis lag dat toch iets anders. "Telkens wanneer mijn vader Sam zag, schopte hij haar het huis uit."

Chang had nochtans alles in het werk gesteld om de 'perfecte dochter' voor haar ouders te zijn. Zo sprak ze vroeger altijd met mannen af, haar echte gevoelens schoof ze dus opzij. Maar de ware liefde, die liet Jennifer gelukkig niet liggen.

YouTube

Nu lijken zelfs haar vader en moeder stilaan bij te draaien. "Ze beginnen onze relatie steeds meer te aanvaarden", klinkt het. "We hopen dat ons verhaal een inspiratiebron kan zijn voor mensen die in dezelfde situatie zitten."

In Taiwan worden holebihuwelijken nog steeds niet officieel erkend. Met de steun van presidente Tsai Ing-wen is de regering nu wel op weg om als eerste land in Azië die stap te zetten.
20 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Peter Buyck

  Ooit al binnen geweest in kloosters en kerken? Ik ben beschaamd van al die rijkdom die nonnetjes en patertjes gingen bedelen bij de arme mensen en gingen dineren bij de rijkste families.

 • Shirley Van Bogaert

  Laat iedereen nu eens doen waar ze zin in hebben als het over de liefde gaat. Dat gaat niemand aan verdomme! Gelukkig zijn, daar draait het allemaal om. Als mijn zoon met een man afkomt? So what! Ik wens hem zijn geluk toe. Dan ben ik dat ook als mama.

 • piet uithellevoet

  De bijbel en andere geloofsboeken zijn door mensen samengesteld. Zo is van de bijbel bekend dat sommige boeken er niet in zijn opgenomen, omdat die niet goed lagen bij de toenmalige leiding. Dus je leest alleen wat een ander wil dat je leest. Leven volgens gebruiken uit het stenen tijdperk veroorzaakt juist wereldwijd ellende.

 • Elroy Hart

  Voor de reaguurders die deze liefde veroordelen op basis van hun heilige boekje: religie is opium voor het volk oftewel harddrugs waardoor je niet meer normaal kan nadenken!

 • Phyllis Santucha Wind

  Het is niet relevant in welke eeuw we leven. Het is niet zoals het hoort. Ik zal niet discrimineren of iemand vuil behandelen. Maar anderen en ikzelf ook zijn van mening dat een vrouw voor een man is en een man voor een vrouw.... De man en de vrouw zijn gemaakt voor elkaar.... Zoals eerder al werd gezegd, dit staat in de bijbel, Qur'an en andere geloofsboeken. Welke eeuw we leven heeft hier niets mee te maken....