Ouders weigeren naar huwelijk te komen omdat Kate lesbisch is, bij Ellen DeGeneres krijgt ze verrassing van haar leven

Kate Austin ging tijdens een fotoshoot voor de Eiffeltoren plots op haar knie, vriendin Sarah Sulsenti had duidelijk geen flauw vermoeden dat er een aanzoek zat aan te komen.
Twitter Kate Austin ging tijdens een fotoshoot voor de Eiffeltoren plots op haar knie, vriendin Sarah Sulsenti had duidelijk geen flauw vermoeden dat er een aanzoek zat aan te komen.
“Mijn ouders zullen niet aanwezig zijn op mijn huwelijk omdat ze niet aanvaarden dat ik lesbisch ben. Ik heb iemand nodig om mij naar het altaar te begeleiden.” Met die smeekbede richtte Kate Austin zich tot Ellen DeGeneres, de pleitbezorgster bij uitstek van de holebigemeenschap. De Amerikaanse presentatrice moet zelf verstek geven voor het trouwfeest, maar toch wist ze Kate de verrassing van haar leven te bezorgen.

Prachtige verlovingsfoto’s aan de Eiffeltoren zijn het geworden. Kate ging tijdens een fotoshoot plots op haar knie, vriendin Sarah Sulsenti had duidelijk geen flauw vermoeden dat er een aanzoek zat aan te komen. Toen de jongedame vervolgens de onderstaande tweet naar DeGeneres stuurde, zou ze van de ene verbazing in de andere vallen.

Het koppel werd in eerste instantie uitgenodigd om een opname van ‘The Ellen Show’ live bij te wonen. Kate wist echter niet dat ze samen met haar verloofde op het podium geroepen zou worden. Een persoonlijke babbel met haar idool... Toen al wist ze met haar ongeloof geen blijf.

Twitter

“Ik moet jou bedanken”, barstte Kate los. “Als er geen rolmodel zoals jij bestond, zou ik Sarah nooit in het openbaar ten huwelijk durven vragen hebben. Er zijn nog altijd een heleboel mensen die hier problemen mee hebben. Jij hebt de weg geplaveid voor lesbiennes van over de hele wereld.”

“Reactie van moeder was vreselijk”
“Iedereen verdient liefde, dat is het allerbelangrijkste in dit leven”, antwoordde DeGeneres. “Ik vind het heel jammer dat jouw familieleden een lesbisch huwelijk niet kunnen aanvaarden.”

Kate (R) naast haar verloofde Sarah.
RV Kate (R) naast haar verloofde Sarah.

Kate verduidelijkte daarop dat haar vijf broers én haar zus er niet het minste probleem mee hebben. “Maar de reactie van mijn moeder was vreselijk. Ik ben nu vijf jaar uit de kast en ik heb het gevoel dat ik daar veel sterker uit ben gekomen.”

Nieuw huwelijksaanzoek, met vrienden en familie
Tijd voor de echte verrassingen dan. In een reusachtige doos bleken allemaal vrienden en familieleden van Kate te zitten. 

Kate breekt als ze al haar vrienden en familieleden tevoorschijn ziet komen.
RV Kate breekt als ze al haar vrienden en familieleden tevoorschijn ziet komen.

En nee, dat indrukwekkende gezelschap had de verre verplaatsing niet zomaar gemaakt: ze waren live getuige van het moment waarop Sarah deze keer Kate ten huwelijk vroeg.

Nu was het de beurt aan Sarah om op de knie te gaan.
RV Nu was het de beurt aan Sarah om op de knie te gaan.

“Er is geen betere manier om dit te doen dan voor de ogen van onze naasten”, klonk het liefdevol uit haar mond. “Alle emoties die nu door je lichaam gaan... Zo voel ik me elke dag dankzij jou. Ik kan niet wachten om mijn leven met jou te delen.”

Kate bewondert de ring die ze net gekregen heeft.
RV Kate bewondert de ring die ze net gekregen heeft.

Tot slot gooide Degeneres er nog een cheque van 25.000 dollar (22.500 euro) tegenaan voor een gratis bar tijdens het huwelijk. “Een boodschap voor Kate en haar lotgenoten die zich niet geaccepteerd voelen door hun familie: weet dat heel veel mensen jullie wél graag zien. We houden van jullie om wie jullie zijn”, besloot ze.

En Kate? Die was zo overspoeld door emoties dat ze geen woord meer kon uitbrengen...

Als toemaatje kreeg het koppel nog een cheque van 25.000 dollar.
Twitter Als toemaatje kreeg het koppel nog een cheque van 25.000 dollar.27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jos indigne

  De dochter die ze zelf verwekt hebben verstoten , omdat ze verliefd is op een vrouw , man man man

 • Eric De Vrij

  heel mooi

 • Jozef Van Schuerbeeck

  Respect. Iedereen doet in zijn leven wat hij of zij wilt. Persoonlijk zou ik er echter niet zo een tralala over maken.

 • ROBERT WATTY

  Niets mis mee .die mensen zijn gelukkige dat is het belangrijkste

 • Olivier Vivet

  Super gebaar van Ellen. Maar ik ben wel erg verbaasd van sommige reacties hieronder. Het is dus heel duidelijk dat er in Vlaanderen nog veel werk aan de winkel is.Triestige bekrompen, domme mensen soms.