Opblaasbaar Aldi-bubbelbad ontketent rage in Nederland

In het bad passen vier volwassen personen.
Intex In het bad passen vier volwassen personen.
"Bubbelen voor een prikkie", zo denken onze noorderburen massaal. Het kan dankzij Aldi. Gisteren om 11.00 uur zette het bedrijf de reservering in Nederland voor een gunstig geprijsd bubbelbad van 379 euro open en in een mum van tijd waren alle 500 ingevlogen baden gereserveerd.

De geruchten over het goedkope bubbelbad gonsden al langer door het land. Vrijdag bevestigde het bedrijf dat het bad ook daadwerkelijk verkrijgbaar zou zijn. Het opblaasbare bubbelbad, een Intex Pure Spa Bubble Therapy, is daarmee beduidend goedkoper dan op andere plekken.  

Het bad werd een hit doordat mensen in Groot-Brittannië afgelopen maand massaal op jacht gingen naar een exemplaar, waardoor bubbelbadliefhebbers in andere landen zich gingen afvragen of het bad ook in hun land verkrijgbaar was. "Winkels werden overspoeld met de vraag 'wanneer komt-ie, die opblaasbare jacuzzi?' Helaas was toen het antwoord: 'Voorlopig niet verkrijgbaar'", schrijft Aldi in een persbericht.

Meer!
Een woordvoerder van Aldi Nederland laat weten dat het bedrijf nu gaat kijken of er de komende tijd meer bubbelbaden kunnen worden aangeboden. "Dat is zeker iets om over na te denken na deze toch wel succesvolle actie". De baden kunnen volgens de woordvoerder zo goedkoop worden verkocht door de schaalgrootte waarop ze zijn ingekocht. Ter vergelijking: het bad kost bij bol.com 445 euro en bij Coolblue 529 euro.

Het bad is bijna twee meter breed en biedt plaatst aan vier personen. Een bijgeleverde pomp zuivert het water, maar het wordt aangeraden om bij veelvoudig gebruik ook wat chloor toe te voegen.

Inmiddels verschijnen de eerste exemplaren ook al op de veilingsite Marktplaats. En dat terwijl de bubbelbaden alleen nog maar gereserveerd zijn en nog niet kunnen worden opgehaald.