Oorlogsveteraan (88) leert dieven een lesje: "Ik kon hen nog veel meer toegetakeld hebben"

Waag het niet deze beminnelijke veteraan uit de Tweede Wereldoorlog iets in de weg te leggen: met één enkele klap wist Kenneth Brown -amper 1m62 groot- twee jonge inbrekers die op zijn geld uit waren weg te jagen. "En ik kon hen nog veel meer toegetakeld hebben, maar ik wilde geen problemen met de politie", klinkt het.

"Een van hen had een mes bij, op dat moment besefte ik dat ik beroep moest doen op mijn legertraining. Ik stond niet stil bij het gevaar en gaf hem een ferme klap tegen de borstkas. De agenten beseften gelukkig dat het hier om wettige zelfverdediging ging."

De dappere gepensioneerde uit het Britse Lympne handelde op puur instinct. "Ik had niet eens de tijd om schrik te krijgen, zo word je getraind in het leger."

Brown kreeg het onaangename bezoek twee jaar geleden over de vloer. Vorige vrijdag werden de tieners in kwestie -Jack Saunders (19) en Tom Love (19)- veroordeeld tot een verblijf van respectievelijk 19 en 11 maanden in een jeugdinstelling.

"Hopelijk hebben ze hun lesje nu geleerd. Jongeren hebben het tegenwoordig vaker op oudere mensen gemunt. Zo'n legeropleiding zou hen deugd doen, dan zouden ze tenminste toch meer discipline hebben", besluit Brown.