Ooit afgewezen door een werkgever? Dat was niets in vergelijking met wat deze schrijver te horen kreeg

ThinkStock, Twitter
Er is op Twitter een 100 jaar oude brief opgedoken waarin een uitgever aan een beginnend dichter in niet mis te verstane bewoording duidelijk maakt dat zijn werk niet in aanmerking komt om gedrukt te worden. Lijdend voorwerp van de brief was F.C. Meyer, die een aantal gedichten naar uitgeverij Angus en Robertson in Sydney had gestuurd. En het antwoord was niet wat hij gehoopt had.

“Nee, u mag ons uw complete bundel niet toesturen”, staat er te lezen in de getypte brief, die 10 april 1928 als datum draagt. “En we gaan u ook niet de gegevens sturen van een andere uitgever. Er is geen enkele van onze concurrenten die we zo haten dat we uw werk op hen zouden loslaten. Deze gedichten zijn gewoonweg vreselijk. Om heel eerlijk te zijn, we hebben nog nooit iets gezien dat slechter was.” (lees hieronder verder)

Het was Letters of Note die de brief dit weekend deelde. Bijna 40.000 Twitteraars gaven de post een like en meer dan 12.000 deelden hem verder. Er kwamen ook verhalen naar boven van andere mensen die op een botte manier de deur hadden gekregen. “Ik ben ooit afgewezen met een A4 waarop in grote letters en centraal op het blad alleen het woord ‘nee’ stond geschreven”, klinkt het onder meer. En het antwoord dat een fantasyschrijver kreeg: “U vermeldde in uw cv dat u als vrachtwagenchauffeur werkt voor Pepsi Cola. Dat is geen onverdienstelijke job. Veel geluk ermee.”

Hoopvol

Ondanks de directheid van de brief, liet de Australische dichter zich overigens niet ontmoedigen. Hij bracht zijn bundel uit in eigen beheer en maakte er zelfs nog een vervolg op. Een hoopvol verhaal dus, want als zelfs hij dergelijke kritiek en harde woorden te boven kon komen, dan kan jij het zeker. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Walter Claeys

    Allee vooruit, devolgende metoo-golf.

  • Jan Halsberghe

    Ja, omdat ik zogezegd te oud was (58 j) !!

  • jan kop

    Nu is de reactie van werkgevers..niets..heb omdat ik een andere job wil al Zeer veel gesolliciteerd..krijg 90 % gewoon niets,geen antwoord..We leven in een boertige maatschappij,nog steeds..