Onflatterende foto bezorgt vrouw dertig dates: “Soms moet je jezelf van een andere kant durven laten zien”

Julia postte deze foto op haar dating apps om zichzelf voor te stellen en 'een nieuwe kant' van zichzelf te laten zien.
rv Julia postte deze foto op haar dating apps om zichzelf voor te stellen en 'een nieuwe kant' van zichzelf te laten zien.
Na de zoveelste onsuccesvolle internetdate, besloot freelance schrijver Julia D’Orazio om het voortaan anders aan te pakken. De mooie en sexy foto’s die ze van zichzelf postte op Tinder en andere dating apps, bleken duidelijk niet te werken om ‘de juiste man’ aan te trekken.

“Normaal selecteerde ik altijd de mooiste foto’s van mezelf, vanuit de juiste hoeken genomen en met de perfecte poses, maar nu besloot ik om het wat wilder aan te pakken”, vertelt de vrouw.

Hoe wild, toont de opvallende foto die ze selecteerde: daarop is de vrouw te zien met haar benen in de lucht en haar gezicht vol in het zand: de foto is middenin een spectaculaire val genomen terwijl ze aan het duinsurfen is in Chili. “Waarom niet iemand zich laten verslikken in z’n ontbijt en zich een breuk laten lachen om mezelf?”, klonk het sportief bij Julia. “Met deze foto wilde ik ook aantonen dat ik om mezelf kan lachen en dat ik mezelf niet al te serieus neem en dat ik niet bang ben om iets nieuws te proberen.”

Tientallen reacties

Haar tactiek leek te werken: “ik kreeg nog nooit zoveel reacties als toen ik die foto postte. Tientallen berichtjes kwamen binnen van meer dan dertig mannen, die me waarschijnlijk eerst maanden- of zelfs jarenlang naar links hadden geveegd bij mijn foto.”

De vrouw kreeg enkel positieve reacties, gaande van ‘je hebt m’n dag goedgemaakt’ tot ‘ik neem aan dat je ego niet al te zwaar gekneusd was hierdoor’ en ‘dit ziet eruit als een meme met de titel ‘het proberen te maken in het leven’, maar ook persoonlijkere berichten: ‘hey Jules, die foto van je maakte me blij’ en ‘dit is de beste foto die ik hier ooit op gezien heb!’

lees verder onder de foto:

Julia in een 'doorsnee' geposeerde foto, vanuit de juiste hoek genomen.
rv Julia in een 'doorsnee' geposeerde foto, vanuit de juiste hoek genomen.

Aantrekkelijk

De vrouw vroeg aan een aantal mannen waarom ze gereageerd hadden en kreeg hartverwarmende antwoorden. “Iedereen post hier maar foto’s die moeten laten zien hoe ‘cool’ ze zijn en deze foto van jou terwijl je faliekant mislukt, is gewoon grappig. De snelste manier naar mijn hart gaat via excellente fysieke komedie), schreef een man. “Het feit dat je duidelijk om jezelf kan lachen is erg aantrekkelijk”, schreef een ander. “Iedereen heeft van die standaardfoto’s van zichzelf maar jij hebt dit fantastische beeld, waar je letterlijk zand aan het eten bent en dat vond ik zo geweldig.”

Helaas heeft Julia voorlopig nog geen relatie overgehouden aan haar foto-avontuur, maar ze heeft wel een les geleerd. “Ik kan zeker zeggen dat het posten van de foto van mijn gênante val het waard was. Oké, niemand van deze mannen is tot nu toe de ‘ware’ gebleken, maar het tonen van een andere kant van mezelf werkte bevrijdend en zorgt er hopelijk voor dat ik in de toekomst wel verliefd word.”
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Kim Goethals

  iedereen zou misschien eens meer met zichzelf moeten kunnen/durven lachen... niemand is perfect en niet alles in het leven loopt perfect of hoe jij het zou willen

 • louis van hoeylandt

  niets verkeerd aan , waarom triest .?of OMG meisje zoekt gewoon een leuk vent langs deze weg , niet iedereen voelt zich goed om cafe of barhoer uit te hangen

 • Vaneylen Pierre

  Triestig dat ge op die manier een relatie moet beginnen.

 • peter colson

  Zelfrelativering werkt vaak beter dan je anders voor te stellen dan je bent.

 • Gunther Abers

  Daar valt een man voor, dames. Top