Oma bereidt complete KFC-maaltijd met eigen accent: het is cake

Alleen het frietbakje, de verpakte sausjes en het Pepsi-etiket zijn echt.
Facebook Alleen het frietbakje, de verpakte sausjes en het Pepsi-etiket zijn echt.
Alice Munro is een 50-jarige liefhebster van cake uit Devonport in Tasmanië en dat heeft ze even aan de hele wereld laten zien. Munro, oma van acht kleinkinderen, flanste eigenhandig een hele KFC-maaltijd in elkaar. Met alles erop en eraan én met een speciaal kantje: het is géén fastfood, maar cake.

De foodiegroep op Facebook was al snel te klein voor de verbazingwekkende creatie die Alice Munro erop postte. De foto van haar unieke KFC-maaltijd gaat inmiddels viraal, en daar is een goede reden voor, want het gepresenteerde lekkers is helemaal niet wat het lijkt: Munro maakte alles van cake. Ze werkte in totaal vijf-zes uren aan haar felgesmaakte stunt.

Enkel het frietbakje, het label van Pepsi en de sausjes zijn echt op de foto. Al de rest is... cake. De kipnuggets zijn cakejes die Munro in een witte chocolasaus dipte en vervolgens in geplette cornflakes wentelde. Het bakje waarop ze liggen, zijn eigenlijk drie vanille spongecakejes op elkaar, met chocoladeglazuur als lijm. Dat kan je duidelijk zien op de tweede foto. 

Facebook

Het KFC-etiket is geprint met eetbare inkt op eetbaar papier en plakt op het aangebrachte glazuur van witte chocola. De cake-frietjes zijn dan weer afgewerkt met geel-bruin getint glazuur en zitten in een originele houder van KFC. Voor de chocoladevorm van het colaflesje gebruikte Munro een echt Pepsi-flesje, waarvan ze het oorspronkelijke label recycleerde voor haar eigen versie. 

De creatieve oma schat de kosten van haar kunstwerkje op amper 20 euro. Het kan zo goedkoop omdat ze haar ingrediënten in bulk aankoopt, de eieren van haar eigen kippen komen, en ze zelf een foodprinter heeft. Maar als ze haar werkuren zou meerekenen, loopt de prijs natuurlijk op.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Shakira moessa

    Knap !!