Oeps! Luchtvaartmaatschappij spelt eigen naam verkeerd op vliegtuig

Oeps, foutje!
Cathay Pacific Oeps, foutje!
Luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific, met als thuisbasis Hongkong, heeft een behoorlijke flater geslagen nadat het haar eigen naam verkeerd spelde op een nieuw vliegtuig. In koeienletters stond er namelijk 'Cathay Paciic' op de zijkant van een Boeing.

Cathay Pacific nam de fout zelf sportief op, door er op sociale media over te posten met de opmerking 'Oeps, dit speciale 'pak' duurt niet lang. Ze gaat terug naar de werkplaats', schreef de luchtvaartmaatschappij op Facebook en Twitter.

lees verder onder de foto:

Ook het publiek kon de fout wel smaken. Zo werd al geopperd dat wanneer je geweigerd wordt op een vlucht omdat je naam per ongeluk verkeerd gespeld staat op je ticket, je je kan troosten met de gedachte dat dus ook luchtvaartmaatschappijen soms hun eigen naam verkeerd schrijven.

Anderen waren kritischer. "Zorg ervoor dat je schilders Engels kunnen lezen", klonk het onder andere. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erik Simoens

  wie ligt daar.......wakker van... e simoens

 • Erwin Werwaarts

  Logo's op vliegtuigen worden heden ten dage niet enkel bespoten met verf , wat met de hand gebeurt en dagenlang duurt , maar kunnen ook aangebracht worden door stickers met daarover een laagje edgesealer , en dat laatste gaat snel , goedkoop en gemakkelijk . Het staat iedereen vrij om te geloven of arbeiders en controleurs op een verkeerd gespelde simpele tekst in koeien van letters kunnen aankijken , zonder te beseffen of de spelling juist is .

 • Stavros Kanakaris

  Verkeerd? Misschien is dat sms-taal

 • Eric De landtsheer

  Hahaha, nochtans topmaatschappij!