Oeps, foutje: Nederlanders mogen Antwerpen niet meer in

Getty Images/iStockphoto
Een probleem met de online tool van de stad Antwerpen om te checken of je met je wagen de lage-emissiezone in mag, heeft een grappig gevolg. Alle Nederlandse voertuigen worden afgekeurd. 

“Zijn wij Hollanders niet langer welkom in jullie mooie stad?”, vraagt Luke Beens zich hardop af op Twitter. “De tool op jullie website keurt alle Nederlandse voertuigen af”, klaagt hij. “Zelfs gloednieuwe en elektrische!”

Luke hoeft niet te wanhopen. Nederlanders zijn nog steeds welkom voor een gezellig dagje of weekend in
’t Stad. Er blijkt gewoon sprake van een technisch probleem met de checktool.

BELGA26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Buckens

  We zitten terug in de middeleeuwen, dan waren de stadspoorten fysiek nu is het met camera's maar betalen moet men zoals toen , de excuses zijn gewoon anders . Jammer dat die uit de steden ergens anders komen vervuilen , zoals hun elektriciteit buiten stad , hun vuilverbranding of storten buiten de stad , waterzuivering buiten.

 • Ludovic De Beuckeleer

  Heb er jaren gewerkt en nu zie je mij daar niet meer met die belachelijke maatregel. Het is gewoon geld klopperij.

 • Syll Adikou

  Pol van de Velde, waarom moet zelfs bij een artikel als dit zo'n reactie? Dit gaat over verkeer, niet over hoeveel % van de bevolking welke nationaliteit heeft of welke job deze uitvoeren..

 • Patrick De pauw

  Best is Antwerpen niet meer bezoeken zelfs niet met ander vervoer!laat die stad voor wat hij is?toch maar een rotstad

 • jean-marie walschot

  Ik mag met mijn wagen ook Antwerpen niet binnen.Daar blijf ik gewoon weg.Als Antwerpen op die manier toeristen weghoud is dat hun zaak.En als er nog gemeenten volgen,hebben we geen wagen meer nodig.We mogen dan toch nergens meer binnen.