Nutella in potten van 3 kilo? Deze supermarkt heeft ze (en fans komen van ver)

RV Facebook
Ben jij een Nutella-fan? Hou je van grote hoeveelheden? Dan is een 'normale' pot choco wellicht niet groot genoeg voor jou. De uitbater van een Duitse supermarkt die sinds kort potten Nutella van 3 kilo in zijn assortiment heeft, beklaagt het zich niet. "De fans komen van ver."

Volgens de uitbaters van de supermarkt Edeka Raber in het Duitse Neukirchen-Vluyn, op een uurtje rijden van de Belgische grens, kregen ze regelmatig van klanten de vraag of er geen grotere potten van Nutella beschikbaar waren. "Daarom bestelden we deze mega-potten voor een speciale actie", vertelt uitbater Tobias Skiba (33) aan Neue Rhein Zeitung. Sinds zaterdag zijn de potten van 3 kilo te koop, en dat zorgt voor een stormloop op de winkel, zegt de man. "Ze komen zelfs vanuit Dortmund." Dat ligt op een uurtje rijden van zijn winkel. Dat is ongeveer even ver als vanuit Maasmechelen; vanuit Brussel rij je er twee uur over. Tobias Skiba is nu van plan om de choco-emmers permanent in zijn winkel aan te bieden. Ze kosten 29,99 euro."

Ook bij ons?

Bij ons lijken de potten alvast ook online te bestellen. En lezers melden ons dat ze in ons land ook in bepaalde winkels te koop zijn. Ken jij zo'n winkel? Vermeld hem dan in de reacties onder dit artikel. De Nutella-fans in de buurt zullen u dankbaar zijn.
26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Janssens

  De beste choco maak je zelf: pure chocolade, room, boter en melk. Meer niet. Niet veel duurder dan lopendebandchoco en, veel belangrijker, je weet wat je eet.

 • ronny cuypers

  Zo ver rijden voor een pot choco? En dat is dan nog niet eens lekker. goed zot.

 • eddy baeyens

  Eddy Baeyens Ook te koop bij Spegelaere/Oudebburg.

 • eddy baeyens

  Eddy Baeyens Ook te koop bij Spegelaere Oudenburg.

 • Rudy Van den Bergh

  In Makro en Metro te koop voor 30 EUR