Nieuw-Zeelanders bouwen 'zandkasteel' in zee om alcoholverbod te ontlopen

In "internationale wateren" genoot het groepje Nieuw-Zeelanders van een paar lekker koele biertjes om nieuwjaarsdag te vieren.
rv In "internationale wateren" genoot het groepje Nieuw-Zeelanders van een paar lekker koele biertjes om nieuwjaarsdag te vieren.
Een groepje Nieuw-Zeelanders dat graag nieuwjaar op het strand wilde vieren mét alcohol, vond wel een heel creatieve oplossing om het voor nieuwjaar ingestelde alcoholverbod te ontlopen.

Met z’n allen bouwden ze een groot ‘zandkasteel’ in de zee om op enkele tientallen meters van de kust “op internationale wateren” te genieten van enkele biertjes. Het ‘fort’ was zo groot dat er een picknicktafel op paste en een grote koelbox gevuld met bier.

Creatief

De burgemeester van het kustdorpje Coromandel, waar de actie plaatsvond, kon de actie wel waarderen. “Ik houd van de inventieve aard van de mensen hier”, zegt Sandra Goudie. “Het creatieve aspect kan ik wel waarderen, de legale kant van de zaak is een ander verhaal.”

Toch hoeft de groep ook uit die hoek niets te vrezen. Een politieagent liet aan lokale media weten ze niet eens in de gaten hadden gehad dat de groep aan het drinken was. “Als ik dat eerder had geweten, was ik er waarschijnlijk zelf bij gaan zitten”, klonk het.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Mario Deroo

  Toch erg dat mensen zulke dingen moeten doen om heel verkeerde regeltjes van heel verkeerde politici te ontwijken. Mag er eigenlijk nog iets behalve werken en geleefd worden?

 • Danny Willems

  Prachtig gevonden van deze groep! Mevrouw de burgemeester en de betrokken politieagent dit is hoe je moet reageren op zo'n situatie met humor en begrip, niet met repressie zoals sommige EU landen doen.

 • miguel coenen

  Moet de puntjes nu echt weer op de i gezet worden???? Dit is toch leuk gevonden zeker! Evenals de reactie van de burgemeester en politie. :-)

 • raymond van der craen

  Dat is het. Wij gaan ook een zandkasteel bouwen om de belastingen te ontlopen of is dit eerder een luchtkasteel!

 • Jack Vanderveen

  Internationale wateren, daar waar de territoriale wateren ophouden, die grens ligt echt niet enkele tientallen meters voor de kustlijn. Nergens. Eerder zal het te maken hebben met de kreet "op het strand"