Nick (31) had fietstochtje gepland met een vriend. Tot zijn lief hem de verrassing van zijn leven bezorgde

Elke Van den Ende
Het lijkt wel een verhaal dat je alleen in een romantische film zou zien. De 32-jarige Hanne uit Gent plande vier maanden lang wel iets zeer speciaals voor haar vriend Nick (31).

De Gentenaar wordt op een zondagmorgen wakker zonder al te veel bijzondere plannen: een fietstocht met zijn beste vriend en - zo had zijn vriendin hem wijsgemaakt - een verjaardagsfeestje voor zijn opa. Het zou een typische zondag worden. Of dat denkt hij toch. Plots vindt hij een briefje van zijn lief. “Vandaag wordt er niet gefietst. Je wordt verrast.”

Het mocht geen kleine verrassing worden. Nick, zelf een krak in verrassingen, nam Hanne ooit mee naar Stockholm, als eerste date. “Ik wou haar ten huwelijk vragen tijdens een verrassingsweekend in Amsterdam, maar dat viel een beetje in het water”, legt Nick uit. Dus besloot Hanne het goed te maken en een heus ‘trouwcomplot’ te organiseren, samen met fotografe Elke Van den Ende, Julie Janssens van Dear Julia, twee vrienden en haar vader.

Parijs-Roubaix

Nick: “Ik had in de weken ervoor nooit iets door. Hanne kan normaal gezien moeilijk iets verzwijgen. Zelfs bij een gezelschapsspelletje kan je zien dat ze aan het liegen is. Al die tijd alles verzwijgen, moet dus een enorme opgave voor haar geweest zijn.” Aanvankelijk dacht Nick nog dat de verrassing een trip naar de wielerklassieker Parijs-Roubaix zou zijn. “Maar toen de vriend met mij van Gent richting Vlaams-Brabant reed en de afrit Aarschot nam, had ik totaal geen idee meer wat mij te wachten stond”, aldus Nick nog.

Ondertussen had Hanne alle vrienden en familieleden al meegedeeld dat ze een fotoshoot gewonnen had en dat ze die dag moesten verzamelen in een bos. Bij aankomst was Hanne echter nergens te bespeuren. Toen de groep genodigden dieper het bos in ging, zagen ze plots Hanne zitten, gekleed in een witte trouwjurk en in een feeërieke setting. Het wordt meteen duidelijk dat ze getuige zouden zijn van een geheim huwelijk.

Elke Van den Ende

Nick zit intussen, nog altijd nietsvermoedend, een pintje te drinken in een dorpscafé. Geblinddoekt wordt hij dan naar de locatie gebracht. “Toen ik op de achtergrond een vreemd gesis hoorde, dacht ik dat het een ballonvaart zou worden, maar daar had ik geen zin in”, lacht Nick nu. Het gesis bleek afkomstig te zijn van de rookmachine in het bos. En wanneer de blinddoek afgaat, ziet hij eerst enkel witte rook en een bos, en vervolgens zijn vriendin in trouwkleed, mét een bloemenkroon, prachtig boeket en rubberen laarzen. “Ik had iets goed te maken. Wil je mij trouwen? Vandaag?”, zegt ze.

Meestal gaat er aan een trouwfeest heel wat voorbereiding vooraf, al dat plannen moest ik niet doen. Het enige wat ik deed, was genieten

Nick

Alles was geregeld op de secret wedding: een kostuum voor Nick, de ringen, de ceremonie met livemuziek en de tent. Zelfs Nick zijn geloften waren tot ieders hilariteit al voor hem geschreven. “Die zaten boordevol inside jokes”, blikt Nick terug. “Ik vond de hele avond uiteraard de max. Normaal ben ik zenuwachtig als ik een voorbereide tekst moet brengen. Maar die dag was ik dus niet nerveus”, lacht hij. “Bovendien moest ik mij niets aantrekken van het feest. Meestal gaat er aan een trouwfeest heel wat voorbereiding vooraf, al dat plannen moest ik dus niet doen. Het enige wat ik deed, was genieten.”

Elke Van den Ende
Elke Van den Ende
Elke Van den Ende28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • HIlde Roels

  Dat is een verfilming waard ❤️ eindelijk eens iets zonder geweld !!!

 • Paul Philippaerts

  In alle droefenis ivm de menselijke natuur kan het ook mooi zijn. Zijn er ook nog "mooie" mensen. Proficiat Hanne en veel geluk met je onderneming.

 • WILLIAM TAELMAN

  Heel mooi

 • Linde Segaert

  Zalig verhaal. Ik wens Hanne en Nick het allerbeste voor hun toekomst !

 • Monique Moens

  Fijn artikel. Top gedaan. Dikke proficiat aan het koppel.