Nederlandse mariniers tillen #tetrischallenge naar nieuw niveau en dagen ook andere korpsen uit

Twitter
Het Korps Mariniers – een elite-eenheid van de Koninklijke Marine van Nederland en een van de oudste militaire onderdelen van de Nederlandse krijgsmacht – laat zich van een opmerkelijke kant zien op sociale media. Het doet mee aan de #tetrischallenge en gaat verder dan iemand tot nu toe al is geweest.

Bij de #tetrischallenge tonen hulpdiensten met een foto wat de inhoud is van hun reddingsvoertuig. Dat kan bijvoorbeeld een ambulance zijn of een politiewagen. Alles wordt op de grond uitgestald, inclusief de reddingswerkers die normaal gezien in het voertuig zitten, en daarvan wordt dan van bovenuit een foto gemaakt.


Heel wat hulpdiensten uit binnen- en buitenland sprongen al op de kar en brachten zo het werk onder de aandacht dat ze elke dag doen. Ook Belgische politie- en brandweerkorpsen. De federale politie zette donderdag nog een foto op Twitter van een wagen van de hondenbrigade.

Lichaam

Het Korps Mariniers in Nederland heeft de challenge intussen echter naar een nieuw niveau getild. De mariniers kleedden immers niet hun voertuig uit, maar zichzelf. “Ons lichaam is ons wapen”, staat er bij de weinig verhullende foto te lezen.


Het beeld kreeg al duizenden likes en kon op erg enthousiaste reacties rekenen. Daarop daagden de mariniers andere reddingswerkers en korpsen uit om ‘all the way’ te gaan.

Opmerkelijk: om het te vieren besloten de mariniers hun foto op een taart te laten afdrukken bij winkelketen Hema. Maar het beeld bleek iets te bloot te zijn. “Naaktfoto’s zijn niet toegestaan”, klonk het. Waarop ze een gewone slagroomtaart toegestuurd kregen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.