Nederlander zoekt én vindt de vrouw met wie hij uit het niets korte maar vurige kus deelde op Koningsdag

Wessel heeft de vrouw van zijn Koningsdag-kus gevonden.
Fillis Seitisleam/Parool Wessel heeft de vrouw van zijn Koningsdag-kus gevonden.
Het was als zoeken naar een speld in een hooiberg, maar Nederlander Wessel kan zijn geluk niet op. Hij heeft de onbekende vrouw met wie hij kuste op Koningsdag gevonden. Binnenkort gaan ze samen iets drinken.

De foto van het kussende stel - hij op de ene boot dobberend in de Amstel, zij in de andere - werd door verschillende Nederlandse media opgepikt. 

Zoektocht

De Amsterdamse zender AT5 koppelde er een zoektocht aan, want Wessel wilde eigenlijk wel graag weten met wie hij een kortstondige Koningsdag-romance had gehad. “Ik dacht: die zie ik nooit meer. Maar iemand op mijn bootje had een foto van het moment gemaakt en stuurde die naar de media. Het leek me leuk om haar op te sporen, alleen al voor het mooie verhaal.”

De kus was nogal spontaan. In de tien seconden dat ze langs elkaar heen voeren, grepen ze elkaars hand, keken ze elkaar diep in de ogen en zoenden ze. Ze verloren elkaar meteen daarna weer uit het oog. “Ik zou het wel echt heel leuk vinden om haar nog eens te zien. Dus als ze dit leest, zou ik willen zeggen: als jij het ook leuk vond, laten we dan een keer een drankje doen”,  zei Wessel zaterdag tegen AT5. 

“Crazy”

Tot zijn verbazing lukte het de zender om de vrouw op te sporen, AT5 bracht de twee met elkaar in contact. De vrouw blijkt de 28-jarige Amanda, een expat uit Brazilië die in Rotterdam woont en werkt.  Voor een drankje met Wessel staat ze open, half mei, als ze terug is uit haar vaderland waar ze deze week weer even naar terugkeert. “Het lijkt me leuk om hem te zien’’, zegt Amanda. “Ik heb nog nooit meegemaakt dat iemand zo op zoek is gegaan. Het was crazy.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.