Nederlander verrast moeder (85) in woonzorgcentrum met hoogtewerker: “Wilde per se koffiedrinken bij ma”

Zoon Willem wilde perse koffiedrinken bij zijn moeder. Hij bezocht haar zondag met een hoogtewerker, een bloemetje en een kan koffie.
Familie Leferink Zoon Willem wilde perse koffiedrinken bij zijn moeder. Hij bezocht haar zondag met een hoogtewerker, een bloemetje en een kan koffie.
Zijn 85-jarige moeder noemt haar vertrouwde woonplek in het Nederlandse Enschede sinds deze week een ‘gevangenis’. Bezoek op haar kamer in woonzorgcentrum Broekheurnerstede is uitgesloten door de nieuwste coronamaatregelen. Zoon Willem liet het daar niet bij en verraste zijn moeder, met een hoogtewerker. “Ik moest gewoon koffiedrinken bij ma”, zegt hij.

Het is een vaste afspraak op zondagochtend: Willem Spin gaat op de koffie bij zijn moeder, 85 jaar oud inmiddels. Even wat kletsen met een tasje koffie en wat lekkers. Maar na de nieuwste coronamaatregelen van het Nederlandse kabinet leek dat een ‘mission impossible’ geworden. Ook ouderen in de rusthuizen daar kunnen (sinds donderdag) geen bezoek meer ontvangen. 

Toestemming

Onmogelijk? Dat wilde Willem Spin nog wel eens zien. Hij belde het verzorgingshuis of een bezoek via een hoogtewerker wel was toegestaan. De Nederlander heeft een bedrijf in het plaatsen van lichtmasten en zodoende beschikking over zo’n groot gevaarte. En zowaar, Willem kreeg toestemming voor de ludieke actie en verraste op zondag zijn nietsvermoedende moeder. 

De verpleging, die mee in het complot zat, had de 85-jarige vrouw op het juiste moment richting het balkon gedirigeerd. Daar stond zoon Willem, inclusief thermoskan koffie en een bloemetje. De veilige afstand van 1,5 meter werd keurig bewaard. “Ze was echt totaal verrast, wist niet wat haar overkwam”, vertelt dochter Rita Leferink. “Een schitterende actie in deze moeilijke tijden.”

Afzondering

Rita vervolgt: “Voor die oudjes zijn dit hele ingewikkelde dagen, ze kunnen geen kant op. Mijn moeder zegt zelf: nu weet ik hoe het is om in de gevangenis te zitten. Zo voelt het dus voor haar. Op zaterdagmiddag kreeg ik een telefoontje van mijn broer. Hij zei: weet je wat? Ik ga morgen gewoon koffie drinken bij ma. Ik zei: hoe wil je dat doen? Wel, we hebben het gezien.”
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Wannes Van De Velde

  Hartverwarmend,

 • eric brack

  Hier zou de PVDA'er van Ranst wel een opmerking op vinden ! ik vind het super gevonden van die man ;-)

 • Ahmet Arat

  Die kent de waarde van zijn moeder. Top seg.

 • marc geens

  waarom de hoogtewerker geen week laten staan dan kunnen andere mensen ook bij de bejaarden komen

 • chantal bruyneel

  Machtig!!!!