Na meer dan 30 miljoen views haalt Sony zingende priester van YouTube

De Ierse priester Ray Kelly is uitgezongen. Tenminste toch op YouTube. Na meer dan 30 miljoen views vond Sony ATV Publishing het welletjes. De rechtenhouder op het originele 'Hallelujah'-lied van Leonard Cohen liet de kerkelijke versie van filmpjessite YouTube halen. Van 'A cold and very broken Hallelujah' gesproken... Maar wij botsten op een ander filmpje van Ray Kelly uit 1993.

Hoe zou het nog zijn met father Ray Kelly en hoe scoort 'zijn' Hallelujah (dat hij bracht voor een verrast bruidspaar) nog op YouTube? Dat durft een reporter zich al eens af te vragen, zo ongeveer een maand na het gigantische internetsucces. En de zingende priester zorgt opnieuw ongewild voor een verrassing van formaat: zijn originele 'hit' is niet meer op YouTube. Andere uploads van de zingende priester overleefden het wel. Kelly zou gesprekken voeren met Sony voor een platendeal.

Ter herinnering: Ray Kelly, priester van de Ierse parochie Oldcastle, had een verrassingscadeau voor bruidspaar Leah en Chris O'Kane in de vorm van een lied. Hij zong namelijk zelf live 'Hallelujah' van Leonard Cohen, met een aan de huwelijksceremonie aangepaste tekst. De video werd op YouTube gepost en in no time werd Kelly een internetster. Meer dan 30 miljoen views, dat overkomt niet iedereen.

Hij mocht zijn performance nog eens overdoen in The Late Late Show en binnenkort vliegt hij naar New York voor een concert aan het stadhuis.

De tekst verzon de priester niet zelf: die haalde Kelly bij de kleine Lucy O'Connor uit Enniskillen, met wie hij samen op een huwelijk was in 2010. Van haar circuleert onderstaande video op YouTube.

Als toemaatje helemaal onderaan nog een laatste filmpje waarin we priester Kelly zien en horen tijdens een talentenjacht in 1993. Je moet wel eerst voorbij een wat minder toonvaste kerel om op minuut 7 Ray Kelly terug te vinden.