Monty Python-fan zet tijdens deze saaie coronatijden ‘Silly Walk’-bordjes op de stoep, en krijgt dosis entertainment om U tegen te zeggen

Ook deze man gaf het beste van zichzelf.
Facebook Ook deze man gaf het beste van zichzelf.
In deze vreemde coronatijden van in ons kot zitten, is het zaak om de verveling tegen te gaan en de lach niet te verliezen. Dat moet je deze familie uit Grosse Pointe Park in Michigan niet vertellen. Zij besloten zowel zichzelf, hun buren als bij uitbreiding de rest van de wereld te entertainen door iedereen die voorbij hun huis passeert hun ‘Silly Walk’ te laten etaleren. Een knipoog naar de beroemde Monty Python-sketch ‘The Ministry of Silly Walks’. Van hele families die zich aan een Egyptische pas wagen tot tal van voorbijgangers die de beentjes hoog de lucht in zwieren; het resultaat is hilarisch.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Voor wie de sketch van de legendarische Britse komediegroep Monty Python niet heeft gezien, die draait rond het fictieve ‘Ministry of Silly Walks’, verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onozele loopjes met overheidssubsidies. Zowel de minister als alle ambtenaren pronken met hun eigen doldwaze loopjes. Een mijnheer hoopt een toelage te krijgen om zijn eigen rare wandelgang verder uit te werken, maar krijgt nul op het rekest. Zijn pas is bijlange niet onozel genoeg. 

Verschillende ‘Silly Walks’

Een prachtige satire op bureaucratische inefficiëntie, dat vindt ook de Amerikaanse Liz Koto, zelf ambtenaar. Koto plaatste onlangs een bordje op de stoep voor haar huis met de tekst: ‘U betreedt nu het rechtsgebied van het ‘Ministry of Silly Walks’. Begin onmiddellijk met dwaas te wandelen’.

Verder staat te lezen: ‘We zitten allemaal in deze situatie, dus laat ons een beetje plezier hebben’. Om de lol van al die onozele loopjes met de rest van de wereld te delen, maakte Liz ook een Instagramaccount aan, waar alle Silly Walks - gefilmd van ergens aan de voordeur - worden gedeeld. Het hoeft niet te verbazen dat de video’s momenteel viraal gaan. 

Intussen duikt het bordje ook al elders in straten in de VS op. 

yorkshire.silly.walks Instagram

Hilariteit

Hoe Liz net op het idee kwam? “Mijn man en ik waren samen in de buurt aan het wandelen met de kinderen op hun fiets toen het eigenlijk heel plots in me opkwam. Ik dacht terug aan de sketch en bedacht me dat het een wandeling nog veel leuker zou maken.” 

Al snel bleek dat de buren zich ontpopten tot geweldige ‘Silly Walkers’ tijdens hun eigen blokje om. “Mijn buren lijken het geweldig te vinden. Sommigen passeren meerdere keren per dag en telkens weer zorgen ze ervoor dat ze hun beste rare loopjes bovenhalen.” Eén buur legde voor hun huis ook al een briefje neer waarin ze zich dankbaar toonde voor de hilariteit in deze moeilijke tijden. “Bedankt voor de lach”, klonk het.

Lees ook: Terry Jones: de man die voor het anarchistische sausje zorgde (+)

yorkshire.silly.walks Instagram9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Steven De Pooter

  Iemand die weet hoe het liedje in de video heet? Dank bij voorbaat!

 • Wilfried Verhulst

  Prachtig om te zien . Goed gevonden

 • Patrick Marinus

  Ik heb die sketch al tientallen keren gezien maar blijf het geweldig vinden! Wat een briljant idee van die man!

 • David Thijs

  Hilarisch, zonder meer

 • Filip Desmedt

  Een van de beste sketches van John Cleese . Hij deed zijn funny walk ook in Fawlty Towers , de aflevering met "don't mention the war " , waar er twee Duitse koppels in het hotel komen logeren . Gewoon hilarisch !!