Moeder eert overleden zoon (8) in haar trouwfoto

So many emotions today as ️Lake has been gone for 6 months now. Somehow I have managed to continue going but there have...

Posted by ~Prayers for Lake Bozman~ on  Sunday, November 1, 2015
Voor een Amerikaanse moeder hebben haar trouwfoto's een extra speciale betekenis gekregen. Zes maanden geleden verloor ze haar zoon Lake (8) aan kanker. De trouwfotograaf zorgde ervoor dat de jongen er toch een beetje bij was. "Ik had dit nodig, meer dan iedereen zich kan voorstellen."

In mei dit jaar moest Anna Bozman Tompson met pijn in haar hart afscheid nemen van haar zoon Lake, die na een lang gevecht de strijd tegen leukemie moest opgeven. Hij overleed slechts drie weken voor zijn negende verjaardag. "Op de één of andere manier lukte het me om door te gaan, maar er zijn genoeg dagen geweest dat ik dacht dat ik het niet kon", schrijft ze op Facebook.

Ondanks het verdriet wist ze wat haar te doen stond: trouwen met haar grote liefde, want dat was wat Lake het liefst wilde. Het huwelijk tussen Anna en Travis Tompson werd al jaren uitgesteld, omdat ze zich volledig op Lake's strijd tegen kanker richtte.

Ondraaglijk
Het huwelijk kwam er: afgelopen maand op het platteland in de Amerikaanse staat Georgia. Zondag plaatste Anna een alleszeggende foto van de grote dag op haar Facebookpagina. "Het was bijna ondraaglijk om familiefoto's zonder Lake te maken. Ik zag van tevoren zo op tegen dat moment", vertelt ze aan de Amerikaanse nieuwszender Fox 5.

Die gevoelens vertrouwde ze ook de fotograaf toe. "Ik zal mijn zoon weer zien, daar houd ik mij aan vast. We zullen als gezin nooit compleet zijn op aarde, maar wel in de hemel. Ik weet dat Lake met ons mee keek, toen we trouwden. Hij zorgde ervoor dat het een dag was om nooit te vergeten. Ik voelde dat hij erbij was en voelde me gelukkig."

Ze vroeg de fotograaf om ervoor te zorgen dat Lake toch op de trouwfoto's stond. Fotograaf Brandy Angel photoshopte Lake erbij, maar dat was eigenlijk niet eens nodig. "Toen ik thuis kwam ontdekte ik een bijzonder licht op bijna alle familiefoto's. Het veranderde niet van grootte of kleur en bleef om het gezin heen bewegen. Anna had me al verteld dat zeker wist dat Lake zich zou laten zien. Ik kreeg er kippenvel van."

Voor Anna zijn de foto's een bevestiging. "Ik had dit nodig, meer dan iedereen zich kan voorstellen", schrijft Anna bij de foto. "Dit is mijn familie en we zullen op een dag weer samen zijn."

This was last Summer around this time. Even though we were stuck in the hospital for a while, we had fun. I cherish...

Posted by ~Prayers for Lake Bozman~ on  Friday, June 12, 2015