Moeder bevalt zonder verdoving van baby van 5,75 kilo

Parker Bell woog maar liefst 5,75 kilo bij zijn geboorte.
rv Parker Bell woog maar liefst 5,75 kilo bij zijn geboorte.
In een ziekenhuis in Sydney heeft een vrouw het leven geschonken aan een baby van maar liefst 5,75 kilo - zonder verdoving. Het jongetje kwam dinsdag ter wereld na een zwangerschap van 39 weken en drie dagen. De dokters vertelden de trotse ouders dat ze zich geen geboorte van een groter kind in het ziekenhuis konden heugen.

De 28-jarige Nikki Bell heeft de bevalling zonder verdoving doorstaan. “Mijn eerste kind kwam pas na 41 weken en drie dagen, gelukkig is het niet zover gekomen met Parker, want dan zou hij zeker zes kilo gewogen hebben”, zegt de vrouw. 

Ondanks dat Parker zo’n grote jongen is, denkt Nikki niet dat haar bevalling zwaarder was dan die van andere vrouwen. “Ik ben er zeker van dat alle geboortes pijn doen, of de baby nu 1,7 of 5,7 kilo weegt”, zegt ze.

Scan

Op de scan die na 24 weken zwangerschap werd genomen werd al duidelijk dat Parker een grote baby zou worden: op dat moment woog hij al 3,5 kilo.

Parker is inmiddels al thuis bij zijn zusje Maddison van 20 maanden en zijn ouders denken er nu over na hoe zijn lengte hem in de toekomst goed kan uitkomen. “Misschien wordt hij rugbyspeler of roeier, dat zal vooral zijn vader heel blij maken”, besluit de moeder van het jongetje.

Parker is inmiddels al thuis bij zijn 20 maanden oude zusje Maddison.
rv Parker is inmiddels al thuis bij zijn 20 maanden oude zusje Maddison.13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Wim Offermans

  Ha zo! wat was eerst, het smal bekken of eerst modepopje?

 • Cesar De Wilde

  Hopelijk hebben ze na de geboorte de uitgang van de moeder een beetje gefatsoeneerd.

 • Pedro Gonzalez

  Kloeke jongen. Mag gezien worden. Maar is dat zo uitzonderlijk?

 • annette hermens

  een oud-tante van mij, 1.50 groot, kreeg 6 kinderen waarvan 3 jongens van 13 pond, van verdoving was geen sprake, ze werden 94 en 95 jaar oud ... oud-tante werd 82 ....

 • Els Pauwels

  dat is niet zo abnormaal veel? vroeger bevielen ze van kinderen tot 7 KGS zonder verdoving, maar ja toen waren het nog mensen en geen modepopjes, en het feit dat de kinderen van tegenwoordig een laag geboortegewicht hebben is te danken aan de gezonde lucht