Met dit trucje ontdooit u uw voorruit in enkele seconden

Thinkstock
Op veel plaatsen in ons land zal het vannacht voor de eerste keer dit herfstseizoen aan de grond vriezen. Geen zin om morgen de wekker vroeger te zetten en de voorruit zelf ijsvrij te krabben? Dan heeft de Amerikaanse weerman Ken Weathers uit Tennessee een goed trucje voor u. 

In een Facebookfilmpje legt Weathers uit hoe u in enkele seconden kan vertrekken, zonder een ijskrabber of de verwarming van uw auto te gebruiken. In een verstuiver doet de Amerikaan ontsmettingsalcohol, die hij verdunt met water. De alcohol zorgt ervoor dat het ijs op de voorruit ogenblikkelijk verdwijnt.

“Zorg er wel voor dat de chemicaliën gelabeld zijn en uit de buurt van kinderen worden bewaard”, waarschuwt de weerman nog op Facebook. Voor wie vanochtend geen ontsmettingsalcohol of verstuiver in huis heeft: een ijskrabber werkt ook nog steeds prima, al duurt het wat langer.
34 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Leo Bols

  Op basis van alcohol, zo worden er toch al duizenden en duizenden liters verkocht, en deze zijn blauw ingekleurd. Gewoon in de supermarkt kopen pakken is voordeliger dan ontsmettingsalcohol gaan gebruiken.

 • guido vermeyen

  ja hoor doen...de alcohol verdampt onmiddellijk en het water dat overblijft vriest ook onmiddellijk op de voorruit en we staan even ver.... dat is niet wijs hé

 • marie-jose Marie-José Anthonis

  Heb geen garage of carport gewoon een hoes erover niet duur en gaat lang mee

 • Jos Temmerman

  Het gaat hier over het eerste vriesweer en ze zijn weer aan het bluffen over hun auto'tje , een gewone auto is ook goed ,en meestal hebben mensen met een gewone auto geen poef tot achter hun oren zodat ze geen 4 keer per week choco of confituur moeten eten, maar eten op hun bord en in de koelkast hebben.

 • Thierry Vansweevelt

  Hebben die nog nooit gehoord van garages, vriesdekens en de verwarming?