Meiden zetten internet in vuur en vlam met 'Topless Tour'

Iets meer dan vierduizend Instagram-fans hebben de Noorse Ingvild Marstein (20), de Britse Olivia Edginton (20) en haar landgenote Lydia Buckler (21) intussen. Reken echter maar dat dat aantal snel zal stijgen, hoe kan het ook anders met een 'Topless Tour'-project? Concreet houdt het initiatief in dat het trio bij elke reis foto's neemt van hun naakte bovenlichamen. Meer dan de rug krijgt u niet te zien, maar de toevallige voorbijgangers hebben meer geluk...

"Dankzij de 'Topless Tour' stel je niet alleen je blote borst, maar ook je hart open aan de wereld", aldus Olivia. "Dat klinkt misschien melig op papier, maar je krijgt er wel een sterke band door. Het is een wervelwind van emoties, leuk als je dat met anderen kan delen. Onze familie en vrienden steunen ons enorm. De meesten hebben zelfs al meegedaan. Toch verfrissend dat wij als jonge vrouwen houden van ons lichaam? Zelfs onze ouders zijn trots op de boodschap die we uitstralen."

De meisjes uit Greenwich, die les volgen aan een muziek- en dansconservatorium, trokken al naar Oslo, New York, Manchester, Berlijn en Londen. Op hun Facebookpagina hebben al verschillende jongedames hun voorbeeld gevolgd. "De 'Topless Tour' gaat niet enkel meer over ons, prachtig toch? En wij hebben dat in gang gestoken. We kijken vol spanning uit naar de toekomst, wie weet wat er nog allemaal zal volgen. Sommige mensen reageren eerst wat gereserveerd als we hen het project uitleggen, maar na een tijdje zijn ze er allemaal wild van. Het is dan ook heel verslavend."

"We voelden ons zo vrij"
De eerste keer vond plaats tijdens de kerstperiode in 2012. De meiden bezochten toen de thuisstad van Ingvild en wandelden rond het Mjosameer, met een oppervlakte van 365 km² het grootste van Noorwegen. "We wilden zien hoe koud we zouden aanvoelen, het gebeurde eigenlijk heel spontaan", herinnert Ingvild zich. "Onze lichamen pasten zich wonderbaarlijk snel aan aan de temperatuur, we voelden ons alle drie zo natuurlijk en vrij. En zo zijn we verslaafd geraakt."

"Tot nu toe zijn we niet echt in de problemen geraakt. Af en toe schudt wel eens iemand met het hoofd, maar de meesten reageren echt positief. We toveren meestal zelfs een lach op het gezicht, vooral als we aan het skiën zijn." Deze zomer staan Italië, Kroatië en Zweden op het programma, allen daarheen dus!