Matthew dacht dat hij ontspannende massage zou krijgen. Niet dus...

Facebook
Even lekker ontspannen, dacht Matthew. De Australische toerist koos in Bali voor een 'rode draak'-massage, zonder precies te weten wat dat inhield. Van die licht alarmerende benaming bleek alvast geen letter gelogen.

Matthew en zijn vrouw Candice zaten al zes dagen op het paradijselijke eiland toen ze besloten om zich te laten verwennen. Vermits ze te lui waren om hun hotel te verlaten, lieten ze een masseur naar hen toe komen.

Die vroeg of Matthew de rode draak in zich naar buiten wilde laten komen. "Ik dacht dat hij daar een soort gebed mee bedoelde", aldus Candice. "Ik antwoordde dat mijn man alles zou proberen, carte blanche dus." Vervolgens haalde de masseur een gepolijste jadesteen boven en nam hij zijn rug onder handen.

Het bleek uiteindelijk om guasha te gaan, een Chinese therapie waarbij de ziekte letterlijk uit het lichaam geschraapt wordt. Noem het gerust een ontgifting: afvalstoffen komen vrij, het immuunsysteem wordt gestimuleerd en blokkades worden opgeheven, met een energieboost tot gevolg.

Matthew en Candice met hun dochter.
Facebook Matthew en Candice met hun dochter.

Het enige nadeel? De dag erna lijkt het alsof u een zware sm-sessie ondergaan hebt. Het koppel zag er gelukkig wel de humor van in. "We kregen tranen in de ogen van het lachen", aldus Candice. "Matthew klaagt al drie jaar over een pijnlijke rug, maar na die behandeling heeft hij er geen kik meer over gegeven. Het voelde wel jeukerig aan. Toen ik eraan krabde, waande hij zich in de zevende hemel."

Na vijf dagen waren de rode strepen bijna verdwenen. "Hij zal het waarschijnlijk nog eens proberen, want hij heeft er heus wel van genoten."

Vijf dagen later waren de strepen bijna verdwenen.
Facebook Vijf dagen later waren de strepen bijna verdwenen.24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dominique Cox

  En in China masseren ze de mensen met messen. Raar voor ons westerlingen maar als het werkt en je voelt je beter, waarom niet?

 • dominique van beylen

  is dat wel écht zo gezond ?

 • Wendy Warens

  Is een goede en helende massage die heel wat pijn in de rug en schouders kan wegnemen en je spieren ontspant.

 • Roos Desreveaux

  Als ik es op reis gaan zal ik mij ook eens wagen aan zo een massage, blijkbaar is het heel gezond en helend, misschien doen ze dit in belgie ook? ziet er alleszins aangenaam uit.

 • Fred Ton

  ja klopt vroeger thuis bij mn ouders ook gedaan maar dan met een muntstuk