Man loopt 7.000 km om grootste huwelijksaanzoek ooit te tekenen met gps

Yasushi Takahashi heeft 's werelds grootste huwelijksaanzoek op zijn naam.
kos Yasushi Takahashi heeft 's werelds grootste huwelijksaanzoek op zijn naam.
Om de vrouw van zijn leven ten huwelijk te vragen, spaarde kunstenaar Yasushi Takahashi kosten noch moeite. De man liep zes maanden lang kriskras door Japan met een gps in zijn zak om op die route een boodschap uit te tekenen voor zijn geliefde.

De Japanner liet in 2010 zijn job staan om zijn romantische daad te stellen. Hij overbrugde maar liefst 7.164 km, meestal te voet maar soms ook met de fiets, wagen of ferry om het huwelijksaanzoek uit te tekenen. Door gps-tracking te koppelen aan Google Maps werd iedere stap vastgelegd terwijl hij zich zes maanden lang verplaatste van het eiland Hokkaido naar Hyodo Cliff waar zijn reis eindigde.

Eens thuis haalde hij de data van zijn tocht van Google Maps en werd de tekst 'Marry Me' gevolgd door een hartje over heel Japan uitgeschreven. Tijdens zijn lange afwezigheid bekoelde de liefde niet want zijn vriendin zei 'ja'. En zo leverde zijn prestatie niet alleen een echtgenote op maar ook een plaats in het Guiness Book of Worldrecords.

Vier jaar later wordt zijn origineel aanzoek gebruikt in een campagne van Hi-Tech, een bedrijf dat wandelschoenen maakt. Dat filmpje kan u hieronder bekijken.

Yassan's Proposal - A Walkumentary