Man kan niet meer schakelen door enorme berg eikels die eekhoorn in zijn wagen heeft verstopt

EPA/Thinkstock
Toen Andrew Wilkins (25) thuiskwam van vakantie, merkte hij dat hij nog amper kon schakelen met de wagen. Een bezoek aan de garage bracht de bijzondere oorzaak aan het licht.

Andrew en zijn vriendin Jenna vertrokken op 20 november voor vijf weken op vakantie. Het koppel liet hun Volkswagen Golf achter bij de vader van Jenna nabij Crawley in Surrey.

Toen ze terugkeerden op 23 december, vond Andrew dat zijn wagen niet meer zo soepel reageerde dan voorheen. Schakelen ging veel moeizamer. Op 29 december had hij een afspraak bij de garage. Vooraleer Andrew naar de garage reed, besloot hij om de wagen nog een poetsbeurt te geven. Het was toen dat hij een bijzondere ontdekking deed.

"Ik opende het handschoenenkastje en het lag vol eikels", aldus de Brit. "Ik vroeg daarna aan de automonteur om eens een kijkje te nemen en hij kon zijn ogen niet geloven."

Een half uur later kreeg de man een telefoontje van de garage. Hij kreeg te horen dat de eekhoorn de hele wagen had gebruikt om zijn wintervoorraad aan te leggen. Daarom kon hij nog amper schakelen. De eikels zaten overal: achter de bekleding, onder de motorkap en in de versnellingsbak. Monteurs troffen eveneens een dode rat onder de motorkap aan.

Het was een heel huzarenstuk om alle eikels te verwijderen. De klus nam enkele uren in beslag en kostte 168 pond (omgerekend 190 euro).

Andrew is blij dat hij zijn auto terug heeft maar voelt ook mee met de eekhoorn omdat zijn hele wintervoorraad- waar het diertje zo hard had voor gewerkt - nu om zeep is.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • stijn rogiers

  Marketeers van vervuilend VW proberen het op deze manier te associeren met natuur. Toooo obvious en amateuristisch moesten al failliet zijn die geldwolven en moordenaars

 • MYRTHE PASS

  Had de eekhoorn laten doen? Hij had het wel opgeruimd (opgegeten) en dit was gratis.

 • MYRTHE PASS

  Ik vind het ook erg voor de eekhoorn. Ze hadden misschien zijn eikels in een vervangplaats op die locatie kunnen leggen, maar ik vrees dat de garagist en de eigenaar niet zo verstandig geweest zijn. Hoe kon de eekhoorn in zijn wagen? Had hij een raam of portier niet gesloten?

 • karin verwimp

  Hopelijk voorziet de eigenaar van de wagen een rijkelijk gevuld voederkastje ter vervanging voor die pluimstaart.

 • Danielle Duym

  Het arm beest zal van honger omkomen. Hij is ten dode opgeschreven. Anderzijds kan je, je auto daarvoor niet laten staan.