Man in rood pak en met slee redt bambi die zich op glad ijs waagt

rv/screenshot
Het is de tijd van het jaar om rendieren de slee van de Kerstman te zien trekken, toch? Maar in de Amerikaanse staat Oregon leken de rollen even omgekeerd. Een hert waagde er zich op het spekgladde ijs en kon geen kant meer uit. Een man in een rood pak kon gelukkig redding brengen met... zijn slee.

De vijver in Sunriver, Oregon was helemaal bevroren. Dat ondervond ook een hert, toen het maar bleef wegglijden op het ijs. Redder in nood was brandweerman Jeff 'JJ' Johnston, die met een nieuwe knalrode slee, volledig assorti met zijn pak, kwam aandraven. Johnston kon het hert naar de kant drijven, terwijl hij de hele tijd tegen het dier babbelde om het gerust te stellen. Tot Bambi uiteindelijk toch vaste poot aan land kreeg.

Brandweerkapitein Benjamin O'Keefe kon het mooie tafereel filmen. Het resultaat werd wereldwijd al miljoenen keren bekeken.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christine Laevers

  Waarom Rudy Bryssink ? Ik vind dat die het heel goed heeft aangepakt. Herten zijn verschrikkelijk stressgevoelig. Ze oppakken zou de dood kunnen betekenen. Die man vermijdt fysiek contact en doet het heel rustig.

 • Anne Marie De Keersmaecker

  En nu mist de Kerstman een hert om zijn slee vooruit te trekken

 • Eddy DESMET

  Leuk om te zien hoe een ree gered wordt. Hoe meer dergelijk beeldmateriaal, hoe liever. Er is zo al genoeg ellende ...

 • rudy bryssinck

  Redder is nog een grotere sukkelaar de het hertje als je hem zo bezig ziet